kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Süreyya Ş., arkasında sevgilisi Ayhan B., diğer zanlı Metin A. (kot montlu) ve olayı ortaya çıkaran Nizamettin A.

Tetikçi insafa geldi ölüm oyunu bozuldu

Rıdvan TEZEL - SABAH
02.02.2009
Miras ve çocuğunun velayeti için doktor eşini öldürtmek isteyen hemşire, sevgilisiyle bir olup 2 kiralık katil tuttu. Ancak zanlılardan biri doktoru uyardı, 4 kişi yakayı ele verdi..
Doktor kocasını, çocuğunun velayetini ve mirastan pay almak için öldürtmek isteyen hemşirenin planını, tuttuğu kiralık katillerden biri bozdu. Kiralık katilin olayı doktora anlatması üzerine harekete geçen polis, 4 kişiyi gözaltına aldı. Polisiye filmleri aratmayan olay İstanbul Fatih'de meydana geldi. Özel bir kardiyoloji merkezinde çalışan 39 yaşındaki doktor O.Ş., ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşire Süreyya Ş. 10 yıl önce evlendi. Çiftin 2002'de bir de çocukları oldu. Ancak çift 2 yıl önce evlerini ayırdı ve boşanmak için de mahkemeye başvurdu.

70 BİN TL ÖDEMEYİ ÖNERDİ
Fakat boşanma davası sürerken, hemşire Süreyya Ş., çocuğunun velayeti ve mirastan pay almak için kocasını öldürtmeye karar verdi. Boyacılık yapan 30 yaşındaki sevgilisi Ayhan B.'den kocasını, 70 bin TL karşılığında öldürecek birilerini bulmasını istedi. Ayhan B. de, cinayet fikrini mahalleden arkadaşı Metin A.'ya açtı. Metin A. da kuzeni Nizamettin A.'yı plana ortak etti. Süreyya Ş., tetikçilere kocasının bir de fotoğrafını verdi. Hedefteki doktorun izini süren Nizamettin A., bir süre sonra "müstakbel kurbanını" çalıştığı kardiyoloji merkezinde buldu. Ancak vicdanının sesini dinleyen Nizamettin A., doktora, "Eşin seni öldürtmek istiyor" diyerek planı anlattı. Doktor da soluğu savcılıkta aldı.

SES KAYITLARINI POLİSE VERDİ
Kısa sürede yakalanan 4 kişi "planlı olarak cinayet işlemeye teamüd" suçlamasıyla gözaltına alındı. Süreyya Ş. ve sevgilisi olayın komplo olduğunu öne sürdü. Ancak cinayet planını bozan Nizamettin A., korkunç plana ilişkin konuşmaların bulunduğu öne sürülen bir ses kaydını dedektiflere teslim etti. Ses kaydı savcılığa teslim edilirken, adliyeye gönderilen 4 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.