kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Barış ile Mehmet yüzme terapisinde

Gülcan DEMİRCİ - SABAH
01.02.2009
Elektriğe kapılıp kol ve bacaklarını kaybeden Barış ile Mehmet adlı kuzenler kas güçlendirmek için yüzdü. Kuzenler ilk gün su üstünde beş saniye kaldı..
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde hayvan otlatırken yüksek gerilim hattından sarkan elektrik teline çarpması sonucu yanarak kol ve bacaklarını kaybeden 12 yaşındaki Barış ve 11 yaşındaki kuzeni Mehmet İlhan, protez takılması için İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırılmışlardı. Protezin takılacağı Marmara Üniversitesi Hastanesi Protez Merkezi ile hastane arasında mekik dokuyan Barış ile Mehmet dün ilk kez su ile tanıştı. Kaslarının güçlendirilmesi için yüzme terapisine başlanan iki kuzen, önceki gün kaldıkları hastaneden alınarak Büyükşehir Belediyesi Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi'ne getirildi. Endişe ve aynı zamanda büyük bir sevinç ile 2 metre derinliğindeki olimpik yüzme havuzuna giren kuzenler, sudan çıkmamak için direndi.

'SU İLE ÇOK BARIŞIKLAR'
Yüzme öğretmenleri Sevinç Yılmaz ile Ekrem Orhan, iki kuzenin yüzme terapisini şöyle özetledi: "Suyu çok sevdiler ve su ile çok barışıklar. İlk elimize alınca titrediler ancak bunu yeneceğiz dercesine kendilerini suya bıraktılar. İlk önce derin olduğu için bir tedirginlik yaşadılar. Ancak kendi başlarına kısa da olsa suda durunca büyük cesaret alarak kendilerini suya bıraktılar." Kuzenlerin yaklaşık 5 saniye suyun üstünde sırt üstü konumda kaldıklarını belirten öğretmenler, "Suyun yüzünde durabilmeleri onlara büyük özgüven sağladı. Su, engelli çocuklar için en güzel terapi. Bu onların enerjik ve pozitif olmalarını sağlıyor. Zayıf olan kasları güçlenecek ve kendilerine özgüvenleri gelecek" dedi.
Haberin fotoğrafları