kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Misyoner fişleme planı

Ertuğrul ERBAŞ-Sırrıberk ARSLAN
02.02.2009
Çeteci Şahin, Malatya'da misyonerlerin belirlenmesi için kendisine bir komutanın görev verdiğini öne sürdü: İncil alanların tespitinin önemli olduğunu söyledi. Hem de tarihi eser peşindeydi..
Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından talimatla ifadesi alınan çete sanığı Veysel Şahin, şok iddiaları arasında 2007'de misyonerlik faaliyetinde bulundukları gerekçesiyle 3 kişinin boğazı kesilerek öldürüldüğü Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamına da yer verdi. İfadelerinin bir bölümü dünkü SABAH'ta yer alan Şahin, Malatya Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan'a talimatla verdiği 6 sayfalık ifadesinde, aslen Malatyalı olduğunu ve Irak Türkmen Cephesi'nin irtibat bürosunu açmak için bu şehre geldiğini anlattı. Bir yayınevinin ortağı olan Şahin, tanıştığı bir komutanın Antalya'da bir yayınevi ile Malatya'daki Kayra (Zirve) yayınevini kendisine sorduğunu iddia etti. Komutanın bütün Doğu ve Güneydoğu'ya misyonerlik kitaplarının tek elden dağıtılmasını ve kendisinden bu işi yapmasını istediğini öne süren Şahin, şöyle dedi: "Gerekiyorsa yayınevlerinin tehdit edilmesini, yanıma 2 uzman çavuş görevlendirebileceğini söyledi. Bu sayede bu kitapları kimlerin aldığının tespit edilmesini, lazım olduğunu söyledi. Yayınevlerini gezip 'İncil işine siz bakmayın biz bakıyoruz, bu işin arkasında devlet var, biz devletiz' dedik. 2006 yılında İncil dağıtımı tamamen bize geçti."

JİTEM İZ SÜRDÜ
Komutanın isteğiyle bir kişiyi alıp sorguya çektiklerini, onun da kendilerine bir kadın adını verdiğini anlatan Şahin, şöyle dedi: "Bilgileri komutana verdim. Kadını Diyarbakır'da eski JİTEM elemanları yardımıyla buldum. Kadının Malatya'da bir demir ustası ile bağlantılı olduğunu, Süryani cemaati üyelerini Malatya'dan Adıyaman'a kiliseye götürdüğünü öğrendim. Kadını takip ederek Kayseri Uzunyayla'da durdurdum. Bana MİT kimliğini gösterdi. Sonradan bu kadının Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca arandığını öğrendim. Bunları buluşup anlattığım bir başçavuş, 'Niye kafasına sıkmadın? O CIA'cıdır. Seni kandırmıştir' dedi." Şahin, ardından aynı komutanın, demircinin evine koyması için 2 bomba ve 2 silah verdiğini, ayrıca tarihi eser planı yaptığını anlatarak, iddialarını şöyle sürdürdü: "Eylemi yapmam için örtülü hesaptan bana 500 bin TL verildi. Eve sahte tarihi eser de koyacaktım. Ancak komutanın sahte eser koyup peşinde olduğu evdeki değerli bir taş, bir İncil ve altın heykelleri ele geçirmeyi, satmayı planladığını anladım, vazgeçtim. Bunun üzerine komutan beni tehdit etti ancak parayı açıklayacağımı söyleyince tehdit etmekten vazgeçti.