kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yuvalarda gözaltı bitti

ANKARA
02.02.2009
Çocuğun okul öncesi eğitim kurumlarında kameralarla izlenmesi, "mahremiyete saygısızlık" olduğu gerekçesiyle yasaklandı..
Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların kamera ve internet aracılığıyla izlenmesi uygulamasını, "çocuk ve eğitmen haklarının ihlaline ve çocukların mahremiyetine saygısızlık'' olduğu gerekçesiyle kaldırdı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca alınan (TTK) kararda, bu kurumlardaki eğitim etkinliklerinin kameralı sistemle izlenmesinin uygun olmayacağı, ancak güvenlik amacıyla öğretim etkinlikleri yapılan bölümlerin dışında kalan yerlerin kamerayla izlenebileceği belirtildi. TTK, okul öncesi eğitim kurumlarının bir kısmının Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne (SHÇEK) bağlı olmasından dolayı SHÇEK'e yazı gönderdi. SHÇEK kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulübü bulunan illeri bu konuda bilgilendirdi. Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Birliği Başkanı Nebahat Boğut, kameraların reklam amacıyla okullara konduğunu belirterek, "Bu uygulamada yasal olmayan durumlar vardı" dedi.

'EVDE ONU YEMİYOR AMA'
Boğut, şunları söyledi: "Öğretmenden ve veliden onay alınmadan yapılan bir gözetlemeydi bu. Şöyle manzaralar vardı: Çocuk izlendiğini bildiği için anne ve babasına resim yapıyordu. Sosyalleşmek ve yaratıcılığı geliştirmek ikinci plana atılıyordu. Veli evde ıspanak yemeyen çocuğun okulda yediğini görünce sinirleniyordu. Ya da 'Çocuğumu göremiyorum, başka yere oturtun' diyordu."