kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Babacan: "Gazze'de sıkıntıların tekrar başlayacağı endişesi içindeyiz"

Giriş Saati : 25.01.2009 15:15
Güncelleme : 25.01.2009 17:04
Yeni Haber
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Gazze'deki ateşkes sürecinin kırılgan olduğuna dikkat çekerek, "Bütün endişemiz sıkıntıların tekrar başlayacağı yönünde" dedi...
Dışişleri Bakanı Babacan, Avrupa Birliği ile bölge ülkelerinden bazılarının katılımıyla düzenlenecek Gazze konulu toplantıya katılmak üzere Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Avrupa Birliği toplantısını 'zamanlı' olarak nitelendiren Babacan, Gazze'de çatışmaların yeniden başlayabileceğinden endişeli olduklarını söyledi. Ali Babacan, "Çok küçük bir konu dahi Gazze'deki durumu sıkıntılı hale getirebilir" diye konuştu.

Gazze'de ateşkesin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen kalıcı ateşkes konusunda somut adım atılamadığına dikkat çeken Babacan, çatışmaların yeniden başlamaması için ablukanın kaldırılması ve bölgedeki insanlık trajedisinin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Babacan, "Gazze'nin toplu cezalandırma alanı haline getirilmesine kimsenin hoşgörü göstermemesi gerekir" dedi.

Refah sınırında bekletilen Türk yardım görevlilerine izin çıktı
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, gazetecilerin sorusu üzerine Mısır İstihbarat Servisi, iki gündür Mısır - Gazze sınırında bekletilen 30 kişilik Türk heyetinin geçişi için gerekli izni verdiğini belirtti. Ali Babacan, halen sınırda bekletilen heyetin 1-2 saat içerisinde Gazze'ye gireceğini tahmin ettiğini söyledi.

Gazze'ye şu ana kadar çoğunluğunu doktorların oluşturduğu 60'tan fazla Türk vatandaşının giriş yaptığını belirten Babacan, sivil toplum kuruluşlarından tatsız bekleme süreçlerinin yaşanmaması için izin süreçlerinin tamamlandıktan sonra yola çıkmalarını tavsiye etti.

ABD'NİN ORTADOĞU ÖZEL TEMSİLCİSİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu Özel Temsilciliği'ne atadığı George Mitchell, bölge turu kapsamında Türkiye'yi de ziyaret edecek.

Ali Babacan dün Amerikalı mevkidaşı Hillary Clinton'la telefonda görüştüğünü açıkladı. Clinton'un Mitchell'den bölge turu kapsamında mutlaka Türkiye'yi de ziyaret etmesini istediğini aktaran Babacan, Özel Temsilci'nin de Türkiye'ye gelmeyi arzu ettiğini söyledi. Ali babacan, ziyaret tarihinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

CİHAN