kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Her güne kahvaltıda sütlaç yiyerek başlayan Kılıçdaroğlu, rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen dosyalarını SABAH'a gösterdi.

'Çizmelerimi giyip varoş dolaşacağım'

Şenol ATEŞ ANKARA
24.01.2009
İstanbul'u fetih planını SABAH'a açıklayan Kılıçdaroğlu 100 bin kişilik yurttaş ordusu ile 'sahaya ineceğini' belirterek, "Ak mı kara mı belli olacak" dedi..
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin kişilik yurttaş ordusu ile 'sahaya ineceğini', ayağına çizmelerini geçirip varoşları sokak sokak dolaşacağını belirterek, "Ak mı kara mı belli olacak. İstanbul'daki 15 yıllık haremilik dönemine son vereceğim" iddiasında bulundu. Son dönemde açıkladığı belgelerle 'AKP'nin belalısı' olarak nam salan Kılıçdaroğlu'nun yeni hedefinde rakibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olacak. Kılıçdaroğlu, "Sayın Topbaş 'bir-iki belge açıklamakla İstanbul'a belediye başkanı olunmaz' demiş. Ben de diyorum ki; 'belediye başkanı olanlar da önce açıklanan belgelerin hesabını vermek zorundadır.' Önümüzdeki süreçte İstanbul'da yapılan yeni yolsuzluk dosyalarını açıklayacağım. Kendisi de uygun görürse, bunları kamuoyu önünde tartışmaktan mutlu olurum" diye meydan okudu. İstanbul'u yönetmeye kaliteli bir kadro ile talip olduklarını, kenti saydamlık, deneyim ve bilimsel çalışma anlayışı içinde yöneteceklerini bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan'ın başkanlığı ile başlayıp bugüne gelen süreçte İstanbul ile ilgili harcanan para 150 milyar dolar. İstanbullular geriye dönüp bir baksınlar. Yapılan yatırımların neresi 150 milyar doları kapsıyor. 150 milyar dolar harcanan bir kentin ulaşım, su, gecekondu sorunu olur muydu. Bu paralar nereye gitti? İstanbullunun hesap sorma vakti geldi."

HESAP SORMA VAKTİ
En önemli ilkelerinin "Dürüst yönetim ve halka hesap verme" olacağını belirten Kılıçdaroğlu, İstanbul'da seçimi kazanacağına olan iddiasını da "100 bin yurttaşla sahaya ineceğiz. Gençler ve kadınlar bu işin dinamiğini oluşturacak. Çizmeyi giyip sokak sokak gezeceğiz. 15 yıl sonra İstanbul'u haremilerden temizleyeceğiz. Bu kent haremilerden çok çekti" sözleriyle aktardı.