kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meclis'te gensoru haftası

Giriş Saati : 25.01.2009 12:05
Güncelleme : 25.01.2009 17:04
Yeni Haber
Meclis'in bu haftaki gündemini, CHP'nin, TRT'de yayınlanan Tuncay Güney röportajı nedeniyle Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında verilen gensoru oluşturacak. Gensorunun gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler 27 Ocak Salı günü Genel Kurul'da görüşülecek.

Meclis yoğun bir haftaya daha başlıyor. 27 Ocak Salı günü Meclis Genel Kurulu'nun gündemini CHP'nin Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkındaki gensorusu oluşturacak. CHP, TRT 2'nde yayınlanan Tuncay Güney röportajı nedeniyle Bakan Aydın hakkında gensoru önergesi vermişti. Gensoruda TRT ekranından Ergenekon soruşturmasının bir sonrası aşaması için hedeflerin gösterildiği ve kamuoyu oluşturulduğu savunulmuş, Güney röportajının TRT'nin yayın etiği ve yasalarla bağdaşmadığı dile getirilmişti. Gensoru da Bakan Aydın ise suskunluğunu korumakla ve sorumluları himaye etmekle suçlanmıştı. Genel Kurul'da yapılacak görüşmelerde gensorunun gündeme alınıp alınmaması kararlaştırılacak.

Genel Kurul'un bu haftaki bir başka gündem maddesi ise Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı olacak. Geçen hafta tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan tasarı, 11 Mart 2005 tarihinden önce usulüne uygun olarak koleksiyoncular tarafından bağlı bulundukları müzedeki envanter defterine kaydı yaptırılmış taşınmaz kültür varlıklarının değiştirilemeyeceğini ve satılamayacağını öngörüyor.

Salı günü 15.00-20.00 Çarşamba ve Perşembe günleri 14.00-20.00 saatleri arasında çalışması beklenen Genel Kurul'da Genel Kurul'da bu hafta AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ile Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun çeşitli kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifi de ele alınacak.

HMUK'A DEVAM

Genel Kurul'un yanı sıra bu hafta komisyonların gündemi de yoğun olacak. Adalet Komisyonu'nda, görüşmelerine başlanan Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısının görüşmeleri hafta boyunca devam edecek. 455 maddelik tasarının 85 maddesi kabul edilmişti. AB Uyum Komisyonu, 27 Ocak Salı günü TCK ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısını görüşecek. Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanun Tasarısı da 28 Ocak Çarşamba günü AB Uyum Komisyonu'nun gündeminde olacak. Dilekçe Komisyonu 28 Ocak Çarşamba günü yapacağı oplantısında ise 900'lü hatlar olarak bilinen cinsel içerikli sohbet ve yarışma konularında hizmet veren GSM ve Globalstar sohbet hatlarıyla ilgili şikayetleri görüşecek.

ANKA