kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Oy resmini getir yardımı al götür'

Atilla KORKMAZ /DİYARBAKIR/SABAH
24.01.2009
Diyarbakır Hazro'da bazı partililerin seçmenlere kendilerine oy verdiğini cep telefonu ile görüntüleme şartıyla yardım vaat ettiği öne sürüldü ..
Türkiye genelinde 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler yaklaşırken Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde bazı siyasi partilerin yardım ettikleri seçmenlerden mühür bastıkları oy pusulasının fotoğrafını cep telefonu ile çekmeleri veya pusulayı koydukları zarfa bir pirinç tanesi koymaları için baskı yaptığı iddia edildi. Hedefteki AK Parti'nin yöneticileri ise, bu durumu DTP'nin karalama kampanyası olarak değerlendirdi. Hazro'da belediye başkanlığını halen DTP'den seçilen ve daha sonra partisinden istifa ederek bağımsız kalan, bu arada uğradığı silahlı saldırı nedeniyle ilçeye asker ve polis koruması ile ayda sadece bir kez gelip giden Hamit Ergen yürütüyor.

CEP TELEFONU YASAK DEĞİL
Güvenlik güçlerine yapılan ihbarda, partililerin sandıklarda görevlendireceği bazı kişilerin seçim öncesinde yardım ettikleri seçmenlere oy kullanacağı yerde fotoğraf çekme özelliği bulunan cep telefonu vereceği, seçmenin de oy kullandıktan sonra pusulanın fotoğrafını çekip adayın görevlendirdiği kişiye telefonu iade edeceği öne sürüldü. Polisin konudan haberdar ettiği İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının başvurduğu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) oy kullanma işlemi sırasında seçmenin üzerinde cep telefonu bulunmasının yasaya aykırı olmadığını, bunun engellenmesinin mümkün olamayacağını bildirdi.

AKP ARAŞTIRMA YAPACAK
İddialarla ilgili oklar, yardım konusu nedeniyle AK Parti'yi gösterirken, partinin yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Mahmut Bozbay, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını, ancak yine de ciddi bir araştırma yaparak iddiaların kaynağını ortaya çıkaracaklarını söyledi. AK Parti Hazro İlçe Başkanı Ahmet Ebedinoğlu ise, "Olay, DTP'nin seçimi kaybetme korkusu ile başlattığı karalama kampanyasından ibarettir. DTP sadece Hazro değil Çermik, Çüngüş gibi ilçelerde de kaybetmekten korkuyor. Tek aday adayı olan Fetullah Mehmetoğlu'nun karşısına çıkaracak aday bulamadıkları için bu yollara başvuruyorlar. Madem öyle iddialarını ispatlasınlar" dedi.