kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bağış ve Babacan'dan ortak hedef: AB üyeliği

ANKARA
25.01.2009
Bağış ve Babacan, AB Genel Sekreterliği'nde Türk kamu yönetiminin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelerek politika ayarı yaptılar..
DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB kurumlarının Türkiye'ye verilmiş olan sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Bunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Ocak'ta gerçekleştirilen Brüksel ziyaretinde görüldüğünü belirten Bağış, "Sayın AB Komisyon Başkanı Barroso açıklamasında Türkiye'nin tam üyelik hedefine dair verilmiş sözlerin arkasında olduklarını ve bu süreci hep birlikte başarıyla tamamlamak için çalışmaların devam ettiğini dile getirdiler" dedi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulusal Program'ın uygulanmasına yönelik çalışmaları ele almak için AB Genel Sekreterliğinde Türk kamu yönetiminin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. AB konusunda herkese görev düştüğünü belirten Bağış, bu çerçevede MHP Lideri Bahçeli ile görüştüğünü, muhalefet liderleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile görüşmelere devam edeceğini belirtti.

CLINTON'I KUTLADI
"Türkiye'nin AB süreci kesintisiz bir şekilde devam etmektedir" tespitini yapan Babacan, "Türkiye'nin bu süreçteki hedefi tam üyelik. Bu hedefin sapasağlam yerinde durması bizim sürecimizin sıhhatli yürümesi açısından son derece önemli" dedi. Babacan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la da telefonla görüştü. Yeni görevinden dolayı Clinton'ı kutlayan Dışişleri Bakanı Babacan, gelecek dönemde de kendisiyle yakın çalışma içinde olacaklarını iletti.