kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Muhasebe defterimi kendim tutabilirim'

SABAH
25.01.2009
"Ben bugünü değil, torunlarımızın yaşayacağı o tertemiz Türkiye'yi düşünüyorum" diyen Erdoğan, Türkiye'nin cesur ve kararlı biçimde tabularının üzerine gittiğini belirtti..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de dün önce İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Şevket Er'in Güneysu ilçesine bağlı Pazarköy beldesindeki cenaze namazına katıldı. Daha sonra, göreve yeni başlayan Rize Valisi Zekeriya Şarbak'ı makamında ziyaret eden Erdoğan, ardından da kentteki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş adamlarının da hazır bulunduğu yemeğe katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin, cesur ve kararlı bir biçimde tabularının, çeteleşmelerin, özellikle de mafyanın üzerine gittiğini vurguladı.

TÜRKİYE YENİLENİYOR
Başbakan Erdoğan, Türkiye'de başta siyaset olmak üzere her alanın temizlenip yenilendiğini söyledi. Erdoğan, İtalya'daki 'Temiz Eller Operasyonu'nu kastederek, şöyle konuştu: "Bakın İtalya'da oldu. Bu operasyon olduğu zaman hatırlayın haftalarca, aylarca konuşuldu, yazıldı. Peki Türkiye'de benzer operasyonlar sürünce niçin bazı odaklar, bazı mahfiller rahatsız oluyor? Bazı siyasi kurumlar bundan rahatsız oluyor? Hatta o kadar rahatsız oluyorlar ki 'ben avukatıyım' diyecek kadar ileri gidebiliyorlar? Ben bugünü düşünmüyorum, ben torunlarımızın yaşayacağı o tertemiz Türkiye'yi düşünüyorum. Maalesef şu anda durum öyle değil. Bakıyorsunuz, birileri adeta birilerinin muhasebe defterini tutuyor. Arkadaş, bırakın da muhasebe defterimi kendim tutayım."

VALİYLE İLGİNÇ BURS ANISI
Ağırlıklı olarak Ak Partili belediyelerin üniversite öğrencilerine verdiği bursun CHP'nin başvurusuyla yasaklandığını anımsatan Erdoğan, ilk belediye bursunun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde kendisi tarafından verildiğini söyledi. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kente atanan, ancak adını vermediği bir vali ile arasında geçen bir diyaloğu da şöyle anlattı: "Daha yeni vali olmuş. Beni ziyarete geldi. Şöyle edep dışı bir ifade kullandı: Dedi ki, 'siz bunu kendi militanlarınıza dağıtıyorsunuz.' Ben 'bu ifadenizi kınıyorum. Bu ifadenize çok üzüldüm. Bu ifadeyi benim için kullanamazsınız. İstanbul'a gelişi zaten anlamlıydı ve kısa süre sonra hakkımda dosyalar süratle artmaya başladı. Hapse girdik, çıktık, hakkımızdaki dosyalar 58 oldu. Hüsran oldu, ne olacak. Şu anda 4 tanesi rafta duruyor.