kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yorumlar

19.01.2009
Nükleerde fiyatın 10 centlere inmesi lazım
Elektrik Üretici. Dr. Bşk. Önder Karaduman

Elektrik Üreticileri Derneği Başkanı Önder Karaduman ortalama fiyata bakıldığında fiyatın yüksek olduğunu vurgulayarak, özel sektörün devlete elektriği ortalama 15-16 centten sattığına işaret etti. Karaduman, "Nükleerde tekli rakama inilmez ama 10 centlere inmesi lazım" dedi. Karaduman daha önce de, "Bugün fiyatlar kilovat saat başına 12-13 cent civarında, 8 centin altında her fiyatın uygun olur" demişti.


2015'in fiyatı makul bugünün fiyatı ise çok
Dr. Mehmet Tombakoğlu

Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği bölümünden Dr. Mehmet Tombakoğlu fiyatı yüksek bulduğunu belirtirken, yüksekliğin nedenleri olarak, ihaleye tek katılımı ve 60 yıl ömrü olan bir santralin 15 yıllık üretiminin satın alınmasını gösterdi. Tombakoğlu, "Eğer fiyat işletmeye alındıktan sonraki yani 2015'in fiyatı ise makul. Firma da herhalde 15 yılda kâra geçmem lazım diye düşünüyor" dedi.

Sonuç sürpriz değil bu bedelle yapılmaz
Enerji Kons. Genel Sekreteri Ömer Ünver

Dünya Enerji Komitesi Türk Milli Komitesi Genel Sekreteri Ömer Ünver, nükleer enerji ile elektrik üretiminin maliyetinin yüksek olduğunu belirterek ihalede ortaya çıkan sonucunu sürpriz olmadığını söyledi. İhalenin yapılış şekli ve yatırımın tamamen teklif veren tarafından yapılacak olmasının da fiyatın yüksek çıkmasında etkili olduğunu belirten Ünver, "Ancak nükleer santralın bu bedelle yapılabileceğini zannetmiyorum" dedi. Ünver, Rusya'nın Çernobil sonrasında bu tür projelere ihtiyacı var" dedi.