kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

'Riskler geleceği tehdit ediyor olağanüstü tedbire ihtiyaç var'

19.01.2009
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, risklerin geleceği tehdit eder hale geldiğini belirterek, hükümetten özel sektörü ayakta tutacak bir dizi tedbir istedi..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, olağanüstü bir dönemden geçildiğini belirterek, "Böyle bir dönemde olağanüstü tedbirlere ihtiyaç duymaktayız" dedi. Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, yaşanan krizin kaynağının Türkiye'ye uzakta olmasının, etkilerine bağışıklık sağlamadığını, kimsenin "şerbetli" olmadığını söyledi. Olağanüstü bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Böyle bir dönemde olağanüstü tedbirlere ihtiyaç duymaktayız. 'Zaman paradır' denir. Geçen ağustostan bugüne yaşananlar, bu sözün bir ispatı gibidir. Ağustosta belli belirsiz olan riskler, ekimde belirginleşmiş, bugün ise geleceğimizi tehdit eder hale gelmiştir. İçinde bulunduğumuz günler, yaratıcı politikaların tasarlanması gereken günlerdir. Şüphesiz ki bu, ceremeli bir süreçtir" dedi. Hisarcıklıoğlu kaybedilen her dakikanın, ülkenin geleceğinden yitirildiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, ancak alınacak cesur tedbirlerle sosyal refahtaki azalmanın sınırlanabileceğine dikkat çekti. Kredi kanallarının yeniden çalışır hale getirilmesinin, iç talebin canlı tutulması, işyerlerinin ticari varlıklarının sürdürülmesi ve sonuç olarak işsizlikteki artışın önüne geçilmesi anlamına geleceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Beklentimiz aynı gemide yol aldığımızı unutmadan, hükümetimizin özel sektörü ayakta tutacak bir dizi tedbiri kararlılıkla hayata geçirmesidir'' diye seslendi.

TEDBİR PAKETİ GELİYOR
Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında yapılan EKK'da, müteahhitlik, denizcilik, demir çelik ve turizm sektörleri ele alındı. Sektör talepleri doğrultusunda 'sektörel tedbir paketi' hazırlanması kararlaştırıldı.