kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bu okulu bitirmeden iş hazır

Giriş Saati : 20.01.2009 11:02
Güncelleme : 20.01.2009 17:13
Yeni Haber
Temsa, Mitsubishi, Komatsu, Toyota ve Tofaş'ın yaklaşık 2 milyon TL'yi bulan yatırımı, gelişmiş teknolojiye sahip olan, kaliteli eğitim öğretim olanağına kavuşan Adana Motor Meslek Lisesinde istihdama dönüşüyor.

Otomotiv firmalarının Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak kurdukları mesleki eğitim laboratuvarları sayesinde kaliteli eğitim öğretim imkanı yakalanırken, otomotiv sektörünün de kalifiye eleman ihtiyacı gideriliyor.

Başvuru sahipleri arasında diploma notu üstünlüğüne göre öğrencinin alındığı okulda, eğitim laboratuvarlarında eğitim almaya hak kazanan öğrenciler ise firmaların yaptığı sınavlarla tespit ediliyor. Öğrenciler, MEB müfredatına bağlı kalınarak okul yönetimi ve firma tarafından hazırlanan program çerçevesinde eğitim alıyor.

Her branş için farklı laboratuvarlarda eğitimin verildiği okulda, öğrenciler, haftada 2 gün okulda teorik, 3 gün de fabrikada uygulamalı derslere katılıyor.

Her yıl meslek lisesinin birinci sınıfını başarıyla tamamlayarak başvuranlar arasında yapılan sınavla belirli sayıda öğrencinin kabul edildiği eğitim laboratuvarlarına firmalar sürekli yatırım yapıyor. Laboratuvarların tüm araç gereç ve malzeme ihtiyaçları da firmalar tarafından karşılanıyor.

Okul Müdürü Uğur Alptürk yaptığı açıklamada, otomotiv firmalarının kalifiye eleman yetişmesinde yaşanan sıkıntıların çözümünü sadece devletten beklememelerinin sevindirici olduğunu söyledi.

Otomotiv firmalarının yaptıkları yatırımların okullarında istihdama dönüştüğünü, öğrencilerin gelişmiş teknolojiye sahip modern eğitim laboratuvarlarında en kaliteli eğitimi aldıklarını belirten Alptürk, ''Öğrencilerin yüzde 65'inin işi daha okulu bitmeden hazır'' dedi.

YATILI VE GÜNDÜZLÜ EĞİTİM

Alptürk, yatılı ve gündüzlü eğitim veren okullarına bu eğitim öğretim yılında yaklaşık bin 700 öğrencinin kayıt için başvuruda bulunduğunu, ancak, en yüksek diploma notundan başlamak üzere 350 öğrenciyi kabul edebildiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Yine bu yıl birinci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler arasında otomotiv firmalarınca yapılan sınav sonunda Temsa 45, Tofaş 25, Toyota ise 12 öğrenci aldı. 34 yıllık eğitim sonunda toplamda 380 öğrencimiz okuldan mezun olunca bu firmalarda işe yerleştirilecekler. Ancak, bu eğitim süresince başarılarını sürdürme zorunluluğu var.
Otomotivin önde gelen markalarının yanı sıra öğrencilerimiz çeşitli fabrikalarda da yine istihdam alanı bulabiliyor. Ayrıca, birçok fabrikanın değişik tipte makinelerinin her türlü bakımları yine okulumuz mezunlarınca rahatlıkla yapılabiliyor. Oto tamir bakım ve servisleri de açabilen mezunlarımız bu sayede KOBİ olarak toplum içerisindeki yerlerini alabiliyor, kendi işlerinin patron olabiliyorlar.''

AA