kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Öğretmenler kadro için yargıya yoluna gidiyor

Giriş Saati : 20.01.2009 09:29
Güncelleme : 20.01.2009 17:13
Yeni Haber
Bir öğretmenin atamasının basına yansıması ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, söz konusu atamanın KPSS'ye tabi olmadan yapıldığını kabul etmesi sonrasında başlatılan dilekçe ile kadro isteği kampanyasına MEB'den yanıt geldi. MEB, söz konusu atamaları sadece KPSS ile yapacakları yanıtını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Van'a atanan bir öğretmenin KPSS'ye tabi olmadan atamasının yapıldığını kabul etmesi öğretmenleri harekete geçirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından www.kamudan.com isimli site bir dilekçe hazırladı. Söz konusu dilekçe ile 01 Eylül 2005-28 Haziran 2007 tarihleri arasında KPSS puanının yetersiz olması nedeniyle atanamayan veya o dönem başvuruda bulunamayan tüm öğretmen KPSS olmadan atanması öngörülüyor. Söz konusu dilekçe ile Milli Eğitim Bakanlığı'na çok sayıda öğretmenin başvurması sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Bakanlık, verdiği yanıtta, "Bakanlığımız her hizmet sınıfındaki persone1 ihtiyacı,, Başbakanlık tarafımdan atama izni verilen kadro sayısı sınırlılığında ilgi (b) karar ile ilgi (c) ve (d) yönetmelikler çerçevesinde yapılan duyurular doğrultusunda müracaatları kabul edilen adaylar arasından tercihlerindeki puan üstünlüğüne göre atama yapılmak suretiyle karşılanmaktadır. Alınacak öğretmen sayısı, mezun oldukları yükseköğretim programı ve başvuru şartları konusunda basın ve yayın yoluyla ve Bakanlığımız www.meb.gov.tr ve http://personel.meb.gov.tr internet adreslerinden duyuru yapılmaktadır. Yapılan öğretmen alımları ile ilgili duyuruları izlemeniz ve müracaat şartlarınızın uygun olması halinde usulüne uygun başvuruda bulunduğunuz takdirde durumunuz değerlendirilebilecektir" açıklamasında bulundu.

YENİ KAMPANYA "DAVA DİLEKÇESİ"

Söz konusu yanıt üzerine www.kamudan.com isimli haber sitesi, bu sefer bir "dava dilekçesi" hazırlatarak, söz konusu durumu yargı yoluna taşınması yolunda bir kampanya başlattı. Dava ile ilgili tüm hazırlıklar yapılırken hazırlanan dava dilekçesi sitede yayınlanmaya başlandı. Sitede, dava ile ilgili olarak öğretmen ve öğretmen adaylarına tüm yardımların yapılacağı açıklandı.

ANKA