kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ateşkesin 7. saatinde roket saldırıları

Giriş Saati : 18.01.2009 10:26
Güncelleme : 18.01.2009 22:52
Yeni Haber
İsrail güvenlik kabinesinin saat 02.00'den itibaren tek taraflı ateşkes kararının üzerinden 7 saat geçtikten sonra, Gazze sınırının her iki tarafında karşılıklı ateş açıldı.

Tek taraflı ateşkesi kabul etmeyen Gazze'deki militan gruplardan sınırın yakınındaki yerleşim birimlerine ilk belirlemelere göre 6 roket fırlatıldı.
Roketlerden biri Sderot'a, biri bir kibutz'un yakınlarına isabet etti, diğerleri açık alanlarda patladı.

DÜNYANIN SESSİZ KALDIĞI VAHŞET!

İsrail ordusu da Cebaliye'den geldiği belirtilen roketlerin rampalarını vurdu.

GÜN GÜN GAZZE KATLİAMI...

Ateşkes kararından sonra Gazze'de İsrail uçakları ve tanklarının bombardımanı durmuştu. Görgü tanıkları Gazze üzerinde sadece pilotsuz uçakların dolaştığını belirtmişlerdi.

"HAMAS ATEŞİ KESENE KADAR ÇEKİLME TAKVİMİ VERMEYECEĞİZ"

İsrail'den yapılan açıklamada Hamas ateşi kesene kadar çekilme takvimi vermeyeceğiz dendi.

İSRAİL'İN TEK TARAFLI ATEŞKESİ

İsrail'in tek taraflı ateşkes ilanından sonra Gazze Şeridi'nden roket fırlatılması üzerine İsrail tarafı karşılık verirken, ateşkesin ilk 9 saati içinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta Filistinli bir çiftçi öldü ve oğlu yaralandı.

Yerel kaynaklar, Filistinli çiftçinin bölgeden atılan havan mermisine karşılık açılan ateşte öldüğünü bildirdiler.

İsrail ordusunca bölgeye hem tank ateşi açıldığı, hem de füze fırlatıldığı belirtildi.

Bölgenin kuzeyinden bu sabah roket atan Filistinli militanlarla İsrail askerleri arasında da çatışmalar yaşandığı, çatışmalarda bir anne ile kızının yaralandığı bildirildi.

İsrail askerleri Gazze kenti etrafındaki mevzilerini koruyor. Han Yunus ile Refah arasında da tankların savaş sırasındaki yerlerinden ayrılmadığı, böylece Filistin kentleri arasındaki bağlantıyı kesmeye devam ettiği belirtildi.

Görgü tanıkları, yüzlerce Gazzeli'nin ateşkesten sonra sokaklara çıktığını ve bölgenin kuzeyindeki evlerine doğru gittiklerini, ancak pek çok ailenin evlerinin yıkıntılarıyla karşılaştığını söylediler.

Bölgede arama-kurtarma ekiplerinin enkazdan ceset çıkarma çalışmaları da devam ediyor.

OLMERT: "ATEŞKES PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI"

Öte yandan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, haftalık kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, "ateşkesin pamuk ipliğine bağlı olduğunu" söyledi.

İsrail ordusunun, ateş açıldığında militanlara karşılık vermede serbest olacağını kaydeden Olmert, operasyondan sonra roketlere hedef olan İsrail'in güneyindeki halkın durumunda köklü değişiklikler için koşulların olgunlaştığını söyledi.

Olmert'in kabine toplantısının açılışındaki sözleri, Filistinli militanların Gazze'den roket saldırılarını sürdürmesinin hemen ardından geldi. Bu sabahki roket ve havan mermisi saldırılarına ilaveten bir Grad füzesi de yine sınıra yakın yerleşimlerden Kiryat Gat'ı vurdu, ölen ya da yaralanan olmadı.

GAZZE'DEN TANKLARIN GERİ ÇEKİLMESİ

Gazze Şeridi'nde ateşkes ilanından sonra tankların eski mevzilerine çekilmesinin ardından bölgede her an yeni cesetler bulunuyor.

Filistin sağlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Gazze'nin Zeytun mahallesinde yapılan aramalarda daha önce vurulan bir ev ve civarında, elleri ve ayakları bağlı 10'dan fazla kişinin cesedine rastlandı.

İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı, bombardıman altındaki Zeytun'da bulunanların, daha önce evleri bombalanan El Sammuni veya El Daya ailelerinden kalanlar olabileceği belirtiliyor.

Bulunan 100'ü aşkın cesedin çoğu, bölgenin kuzeyindeki Beyt Lahya'nın El Atatra yöresinde yıkıntılar arasından çıkarıldı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde kara harekatına başlamasından sonra, 6 Ocakta, Gazze'nin Zeytun mahallesinde El Sammuni'lerin evi füze saldırısına uğramıştı. Sammuni ailesinden geriye birkaç kişi kalmış, bunlardan 14 yaşındaki Hilmi El Sammuni, vücudunda bomba parçalarıyla birlikte Şifa Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Ailenin çoğunu yok eden saldırı sonrası, askerler Filistin Kızılayının çabalarına rağmen, bölgeye ambulansların girişine izin vermemişti.

MISIR, REFAH'TAN DOKTORLARA KAPIYI AÇTI

Öte yandan, ateşkes kararından sonra Mısır, Refah kapısında günlerdir bekleyen doktorların girişine izin verdi.

Gazze'ye gelen 100'den fazla doktorun bölgedeki 10 hastaneye dağılarak yaralıları ameliyat eden Filistinli doktorlara katıldı. Doktorların, Gazze'ye girer girmez hastanelere koştukları belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre, doktorlar arasında iki de Türk doktor bulunuyor. Sağlık kaynakları, grupta Sudan'dan İtalya'ya, Mısır'dan Fransa'ya birçok ülkeden doktor bulunduğunu belirttiler.

DOKTORLARIN ELLERİ YANDI

Bu arada, Gazzeli bir doktor, İsrail ordusunun fosfor bombası kullandığı iddialarını gündeme getirerek, "Doktorların bazı yaralıların vücutlarından parçalar çıkardığı sırada elleri yandı" dedi.

Aynı doktor, beyaz fosforun kanı sulandırdığını, bu yüzden bazı yaraların ufak olmasına rağmen kan kaybını durduramadıklarını anlattı.

AA muhabirine konuşan bir doktor, Mısırlı bir cerrahın yüzünde ve göz kapaklarında, bir yaralıyı ameliyat ettiği sırada fışkıran kan yüzünden şişlikler oluştu.

15 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ KIZ BOŞ EVDE YARALI BULUNDU

Öte yandan, Filistin'in yerel haber ajanslarından Ma'an, boşaltılan bir evde 15 yaşındaki bir kızın yaralı olarak bulunduğunu bildirdi.

Kızın, babası ile 11 ve 12 yaşındaki iki kardeşinin ölümünü gördükten sonra, ayaklarından yaralı halde boş bir evin içine girerek beklediği belirtildi.