kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Papa da YouTube'da

Giriş Saati : 18.01.2009 13:00
Güncelleme : 18.01.2009 22:52
Yeni Haber
Vatikan, Hristiyanlık mesajını yaymak için modern bilişim yöntemlerinden de yararlanmak için yeni bir hamlede bulunuyor.

Vatikan yetkilileri, Roma Katolik Kilisesi lideri Papa 16. Benediktus'un tüm konuşmalarını internet aracılığıyla tüm duyurmak için YouTube'dan yararlanılmasını kararlaştırdı.

Projenin Vatikan Radyosu, Vatikan Televizyon Merkezi ve Google tarafından hazırlandığı ve Cuma günü basına tanıtılacağı bildirildi.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu kimi ülkelerde mahkeme kararıyla erişimi engellenen YouTube, Vatikan'ın hazırladığı yeni projeyle, Roma Katolik Kilisesinin dinsel mesajlarını tüm dünyaya iletmek için bir kanal işlevi de görecek.

Papa 16. Benediktus'un yaptığı konuşmalar ve ayinler, Vatikan Radyosu ve Vatikan Televizyon Merkezince hazırlanacak görüntüler eşliğinde YouTube aracılığıyla internet kullanıcılarına sunulacak.

Proje, Roma Katolik Kilisesinin yayımladığı resmi belgelere ve Papa 16. Benediktus'un yaptığı konuşmaların metinlerine, Google aracığıyla daha kolay ulaşılmasını da öngörüyor.

Vatikan, öteden beri internetten de azami düzeyde yararlanmaya özen gösteriyor.

Vatikan devletinin resmi sitesi, Papanın konuşma metinleri dahil olmak üzere pek çok belgeyi internet kullanıcılarının hizmetine sunarken, altı webcam aracılığıyla canlı yayın da yapıyor.

Toplam 39 ayrı dilde yayın yapan Vatikan Radyosu ve Vatikan'ın resmi yayın organı Osservatore Romano da kendilerine ait portallar aracılığıyla internet üzerinden yayın yapan Vatikan kurumları arasında yer alıyor.

AA