kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"On numara" fuhuş operasyonu

AA
Giriş Saati : 16.01.2009 10:39
Güncelleme : 16.01.2009 22:21
Yeni Haber
Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ''On numara'' isimli operasyonda fuhuş yaptırdığı iddiasıyla 27, fuhuş yaptığı iddiasıyla da 26 kişi yakalanarak savcılığa sevk edildi.

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğince beş ay boyunca yürütülen çalışmalar sonucunda, örgütlü insan ticareti yapmak, fuhşa aracılık etmek, fuhşa yer temin etmek ve fuhuş yaptırmak suçları ile ilgili olarak 12 Ocakta Ankara'da çeşitli adreslere operasyon düzenlendi.

''On Numara'' adı verilen operasyon neticesinde olayla ilgili oldukları tespit edilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı H.A, B.K, M.A, K.G.O, İ.G, M.B, N.E, H.D, F.Ö, V.G, A.B.Ş, S.I, M.Z, T.A, T.T, S.S, Z.E, C.M.B, C.K, A.Ö, M.D, A.S, İ.G ve N.M. ile yabancı uyruklu O.S, İ.G. ve N.I. yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda fuhuş yaptıkları tespit edilen 22'si yabancı uyruklu, 4'ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 26 kadın da yakalandı.

Alınan ifadeler ve doktor raporları sonrasında fuhuş yaptığı belirlenen kadınlardan yabancı olanlar Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilirken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar serbest bırakıldı.
Yakalananlarla birlikte, 9 araç, 15 adet bilgisayar, çok sayıda cep telefonu, 3 bin 480 TL ile bir miktar dövize el konuldu.Şüpheli şahıslar, yapılan sorgulamalarının ardından bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.