kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
DELİL GÖSTERDİ... Kocasının Z.D. ile işyerinde ve restoranda samimi şekilde çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sunan Elif Çağrı Dora, "Bu olay, evliliğimizin sonu oldu" dedi.

'Kalçaların geniş' diyen kocaya tazminat cezası

Ali EYCE İZMİR-SABAH
15.01.2009
İzmir'de mahkeme "Kocam beni aldatıyor. Bir de üstüne 'Kalçaların geniş' diye alay ediyor" diyen kadını haklı buldu. Çifti boşayan mahkeme, kocaya 25 bin lira tazminat cezası verdi..
İzmirli Elif Çağrı Dora (35), 17 yıl önce Ege Üniversitesi'nde öğrenciyken, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi olan Erem Dora ile tanıştı. Çift, 6 yıllık flört ve 2 yıllık nişanlılık döneminin ardından, 2000'de evlendi. Genç kadın mezun olduğu üniversitenin Su Ürünleri Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak, eşi de Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi'nde çalışmaya başladı.

SARMAŞ-DOLAŞ YAKALADI
Genç çiftin ilk yılları mutlu geçen evliliği, Erem Dora'nın 2006'da kısa dönem askere gidip gelmesini ardından, üniversitedeki işinden ayrılıp, özel bir bilgisayar yazılım şirketine geçmesiyle çatırdamaya başladı. Erem Dora, kursa gittiğini söyleyerek eve geç gelmeye başlarken, genç kadın ise bir yıl boyunca devam eden adet düzensizliği nedeniyle hormon tedavisi gördü. Ancak bu tedavi sırasında aldığı hormon ilaçları nedeniyle vücudunda değişiklikler meydana geldi. Bu arada kocası da iyice kendisine ilgisizleşti. Önceleri bu durumu hastalığına bağlayan genç kadın, daha sonra kocasını takip edince, eşini aynı şirkette çalışan Z.D. adlı kadınla bir restoranda sarmaş dolaş yemek yerken gördü. Genç kadın, boşanma kararı aldı.

'BENİM HATUN ERKEK ÇIKTI'
Mahkemeye başvuran 1 metre 61 santim boyundaki öğretim görevlisi Elif Çağrı Dora, "Bana sık sık 'Sen ne kadar da kısa boyluymuşsun. Kalçaların çok geniş' diyerek alay etmeye başlayan eşim, ailesine de 'Benim hatun erkek çıktı' diye sözler söyledi" ifadesini kullandı. Genç kadın, boşanmak için 70 bin lira tazminat ve aylık bin lira tedbir nafakası talep etti. Boyu 1.85 olan koca Erem Dora ise "O da bana kepçe kulak, koca burun, tipsiz, sıska derdi" diyerek kendisini savundu. Çifti, 'şiddetli geçimsizlik'ten boşayan mahkeme, Erem Dora'nın Elif Çağrı Dora'ya toplam 25 bin lira tazminat ve aylık 75 lira nafaka ödemesine karar verdi.
Haberin fotoğrafları