kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Otomobilde tecavüz

AA
Giriş Saati : 16.01.2009 13:51
Güncelleme : 16.01.2009 22:21
Yeni Haber
Antalya'da geçen ay, alacak işlemlerinin takibini yapan Antalya Barosu avukatlarından F.Ü'ye otomobilinde cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan müteahhit Hüseyin Suntur hakkında dava açıldı.

Aralık ayında Manavgat'ta başka kişilerin de bulunduğu ortamda yemek yedikten sonra Antalya'daki evine bırakmayı teklif ettiği avukatı F.Ü'ye (26), Liman Mahallesi'nde sabaha karşı otomobilinde tecavüze kalkıştığı iddiasıyla tutuklanan, Side'deki bir diskonun eski sahibi, müteahhit Hüseyin Suntur hakkında Antalya Cumhuriyet Savcılığınca iddianame hazırlandı.

İddianamede, Hüseyin Suntur'un, alacaklarına yönelik haciz işlemlerini üstlenen avukatlarından F.Ü'ye, yedikleri yemeğin ardından kendisini Antalya'daki evine bırakmakta ısrarcı olduğu, aracına binen genç kadına yolda, otomobilde evlenme teklif ettiği belirtildi. F.Ü'nün bu teklifi kabul etmediği, daha sonra da müvekkilinin ısrarları nedeniyle de Serik ilçesinde araçtan indiği ifade edilen iddianamede, sanık Suntur'un özür dilemesi üzerine F.Ü'nün yeniden otomobile bindiği kaydedildi.

F.Ü'nün Liman Mahallesi'ndeki evine yaklaşırken saat 04.00 sıralarında Hüseyin Suntur'un Uncalı bölgesinde aracını yol kenarına çektiği ve avukatına otomobilde sabaha karşı cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen iddianamede, direnen genç kadının bağırması ve yardım istemesi üzerine Fatih Polis Merkezi'nde görevli polislerin olaya müdahale ettiği, sanığın, polisler tarafından suçüstü yakaladığı belirtildi.

Alkollü olduğu belirlenen, ifadesinde avukatı F.Ü. ile aralarında ilişki bulunduğunu ileri süren ve suçlamaları kabul etmeyen sanık Hüseyin Suntur hakkında iddianamede, ''hürriyeti tahdit'' ve ''nitelikli cinsel saldırı'' suçlamaları yer aldı.

Savcılık bu suçlamalar kapsamında sanığın toplam 9 yıldan 16 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. İddianame, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken, sanığın yargılanmasına gelecek ay başlanılacak.

Antalya Barosuna kayıtlı olan ve yaklaşık iki yıldır avukatlık yapan F.Ü'nün hukuk bürosundaki diğer avukat arkadaşlarıyla, sanık Hüseyin Suntur'un 200 bin avro dolayındaki alacağı ve icra takip işlemlerini yürüttüğü belirlenmişti.