kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Giriş Saati : 16.01.2009 08:44
Güncelleme : 16.01.2009 22:55
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Samsun, Çorum, Malatya, Erzincan, Tunceli, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yağmur ve sağanak, gece saatlerinden iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli) ile Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan) ile Sivas ve Kayseri çevrelerinde sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu, akşam saatlerinden sonra yurdun kuzey batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerde hafif arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında, akşam saatlerinden sonra marmara'da kuvvetlice esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Gökçeada) ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı çok bulutlu, Kıyı Ege ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Güney ve Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli) kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz ile akşam saatlerinde bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Konya, Kırşehir, Aksaray ve Karaman), akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek. sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda (Sivas ve Kayseri) buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur, zamanla iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Karabük ve Kastamonu) buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, zamanla Orta Karadeniz çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Samsun ve Çorum çevreleri yağmur ve karla karışık yağmurlu geçecek. sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Çorum, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt) buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanala batısı çok bulutlu, akşam saatlerinde Malatya çevreleri ile yarın (Cumartesi )sabah saatlerinde batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan,Tunceli, Bingöl çevreleri)karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeydoğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan) sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanala batısı çok bulutlu, akşam saatlerinde batısı (Gaziantep, Kilis ve Adıyaman) yağmurlu geçecek. sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda (Diyarbakır ve Batman) buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...