kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yargıtay Başsavcılığı: Partileri soruşturan savcılar hedef haline getirildi

Giriş Saati : 16.01.2009 18:02
Güncelleme : 16.01.2009 22:21
Yeni Haber
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı geterelerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda siyasi partileri soruşturmakla görevli Cumhuriyet Savcıları'nın ve görevlendirildikleri siyasi partilerinin adlarının açıkça yazılmasına tepki gösterdi. Yargıtay Başsavcılığı, savcıların hedef haline getirildiğine dikkat çekti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Bazı gazetelerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda siyasi partileri soruşturma ile görevli Cumhuriyet Savcıları'nın ad ve soyadları, görvelendirildikleri siyasi partiler açıklanarak yazılmakla hedef haline getirilmişlerdir. Yargıtay telefon rehberinde siyasi partileri soruşturma ile görevli Cumhuriyet Savcıları ad ve soyadları ile belirtilmiş, soruşturmakla görevli oldukları siyasi partiler ise işin yoğunluğuna göre aşamalı bir şekilde değişmesi, siyasi güçlerin etkilerinden korunması, kişisel ve ailevi güvenliğin sağlanması yönlerinden açıklanmamıştır.

Bu nedenle basın yoluyla hangi siyasi partinin soruşturmasında hangi Cumhuriyet Savcısı'nın görevli olduğu hususunda varsayımlarla hareket edilmesi, yakıştırmalarda bulunulması ile basın özgürlüğünün sınırları dışına çıkılarak, kamu görevlisinin şöhret ve hakları, kamu düzeni ve kamu güvenliği ihlal edilmiştir.Konu hakkında yasal yollardan gereği yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

(CİHAN)