kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ameliyata geldi yakalandı

Enis YILDIRIM ANKARA
15.01.2009
Ergenekon sanığı emekli tuğgeneral Levent Ersöz tedavi için geldiği Ankara'da yakalandı

Prostat ameliyatı için gelen firari Levent Ersöz'ün üzerinden sahte kimlik çıktı

Hastanede polisleri görünce Ersöz'ün ilk tepkisi ise "Beni nasıl buldunuz" oldu

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan eski Jandarma İstihbarat Komutanlığı Başkanı emekli tuğgeneral Levent Ersöz, Ankara Balgat'taki 100. Yıl Hastanesi'nde sahte kimlikle tedavi görürken yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talebiyle Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında arama kararı çıkartılan Ersöz'ün kasım ayında Zonguldak Limanı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığı ve Ankara'da prostat tedavisi gördüğü ortaya çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri bir süre önce, haziran ayı sonunda düzenlenen operasyondan bir gün önce yurtdışına çıkan ve Rusya'da olduğu öne sürülen Levent Ersöz'ün yakın çevresini teknik takibe aldı. Teknik takip sonucunda emekli tuğgeneralin 100. Yıl Hastanesi'nde olduğunu tespit eden polisler, sabah saat 08.30'da hastanenin giriş ve çıkışlarını tuttu.

YANINDA DAMADI VE ASTSUBAY
Bu esnada üç ayrı ekip de hastaneye girerek, hasta yatış odasında bulunan Ersöz'e kendilerini tanıttı. Polisi karşısında gören büyük şaşkınlık yaşayan Ersöz'ün ilk sözleriyse, "Beni nasıl buldunuz" oldu. Sivil polisler tarafından gözaltına alınan Levent Ersöz'ün yanında damadı Baran Kayral ve Kırşehir Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay S.G.'nin olduğu da ortaya çıktı. Astsubay, merkez komutanlığına teslim edilirken, Ersöz ve damadı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. Ersöz'ün tanınmamak için sakal ve bıyık bıraktığı, gözlük taktığı görüldü.

İKİ KİMLİK BİR DE EHLİYET
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde üst araması yapılan Ersöz'ün üzerinden Mehmet Orhan Gülcü adına düzenlenmiş ikisi nüfus cüzdanı ve bir ehliyet çıktı. Ehliyet ve nüfus cüzdanlarından birinin üzerindeki bilgilerin Mehmet Orhan Gülcü'ye ait olduğu, fotoğraf kısmında ise Levent Ersöz'ün fotoğrafının yer aldığı belirlendi. Diğer nüfus cüzdanının ise Gülcü'nün orijinal nüfus cüzdanı olduğu belirtildi. Bu arada Ersöz'ün karısı Muzaffer Ersöz de, avukatıyla beraber emniyete gelerek bilgi aldı. Muzaffer Ersöz eşiyle görüşemediğini söyledi.

40 DAKİKA SONRA GÖTÜRÜLDÜ
Ergenekon davasında tutuksuz yargılanmak için ameliyat olup rapor almayı planladığı ileri sürülen Ersöz'ün, ilk önce Ümitköy'de bir kliniğe gittiği, buradaki tedavisinin ardından sahte kimlikle Özel 100. Yıl Hastanesi'ne başvurduğu belirlendi. Levent Ersöz gözaltına alınmasaydı, dün prostat büyümesi ameliyatı olup bugün de taburcu edilecekti. Özel 100. Yıl Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Talat Aydın ise Levent Ersöz'ün gözaltına alındıktan 40 dakika sonra sivil polisler tarafından hastaneden götürüldüğünü söyledi. Ersöz'ün ilk kez hastaneye giriş yaptığını belirten Dr. Talat Aydın şunları söyledi: "Levent Ersöz, Ümitköy'deki klinikten bizim hastanemize geldi. Bir süre sonra polisler sivil olarak hastaneye giriş yaptılar. Daha sonra Levent Ersöz'ü hasta yatış odasında gözaltına aldılar. Ersöz ile birlikte hastanede iki kişi daha vardı. Kendisi, Mehmet Orhan Gülcü adıyla kayıt yaptırmış."