kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon Apartmanı'nın önüne 3 bomba

Deniz DERİN/SABAH-ANKARA
15.01.2009
Aksaray, İstanbul ve Ankara'da yine el bombaları ve mermiler bulundu. Aksaray'da üç el bombası ve fişeklerin 'Ergenekon' isimli apartmanın önüne bırakılması ise dikkat çeken detaydı..
Son dönemde çeşitli noktalarda ele geçen silah ve bombalara dün de yenileri eklendi.

* Aksaray'da, Ergenekon Apartmanı önünde bulunan üç adet el bombası ve mühimmatlar, polise gelen ihbar sonucunda ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Poşet içinde 3 adet pimi takılı el bombası ve 13 fişek olduğu görülmüştür" denildi.

MEZARLIKTA UÇAKSAVAR MERMİSİ

*
İstanbul Büyükçekmece'de, Büyükçekmece Mezarlığı karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, dün sabah bariyer yenileme çalışması yaparken bir poşet buldu. Ekipler, poşeti açtıklarında mermi ve boş kovanlarla karşılaştılar. Olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri poşette, 15 G-3 piyade tüfeği mermisi, 1 uçaksavar mermisi ile 4 adet G-3 piyade tüfeğine ait boş kovan olduğunu tespit etti. Konya-Ankara yolunun 120'nci kilometresinde de 3 siyah poşet içinde 600 tabanca mermisi bulundu.

* Ankara - Samsun Otoyolu'nun Bağlum Köprüsü mevkisinde yol kenarında bulanan 13 el bombası etkisiz hale getirildi. Oran mevkisinde ormanlık alanda bulunan yaklaşık 300 mermi de incelemeye alındı.

BOMBALAR ÖRTÜŞTÜ

Bu arada yarbay Mustafa Dönmez'in Sakarya'daki evinde ele geçen bombalar ile dün Ankara'da otoyol kenarında bulunan el bombalarının bazılarının kafile numarasının örtüştüğü ortaya çıktı. Sapanca ilçesinde yarbay Mustafa Dönmez'in evine düzenlenen baskında, silah ve mühimmatlar arasında çamaşır sepetine gizlenmiş 22 el bombası bulunmuştu. Firari yarbay Dönmez'in teslim olmasının ardından dün Ankara - Samsun Otoyolu'nun Bağlum Köprüsü mevkisinde yol kenarında 13 el bombası bulundu. El bombalarının kriminal laboratuvarında incelemenin ardından 5 el bombasının kafile numarasının örtüştüğü belirlendi.
Haberin fotoğrafları