kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Emekli Tuğgeneral Ersöz tutuklandı

AJANSLAR
Giriş Saati : 16.01.2009 16:17
Güncelleme : 16.01.2009 22:57
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ve Ercan Şafak tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Ersöz, İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Levent Ersöz'ün tutuklanmasına karar verdi.

Ersöz'ün hakkındaki yakalama kararı nedeniyle CMK'ya göre gözaltına alındıktan sonra 24 saat içerisinde hakim karşısına çıkması gerektiğinden, süre dolduğu için savcılık sorgusunun yarıda bırakılarak mahkemeye gönderildiği belirtildi.

Levent Ersöz'ün, savcılık sorgusu sırasında kendisine yöneltilen sorulara yanıt vermediği de öğrenildi.

Bu arada, Ankara'dan İstanbul'a getirilen Yarbay Mustafa Dönmez'in, önümüzdeki hafta başında, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine götürülerek, ifadesinin alınacağı bildirildi.
Öte yandan, Ankara'da görevli 2 askeri savcının, çarşamba günü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelerek, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılarla görüştüğü öğrenildi.

Askeri savcıların, 2 gün boyunca İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu 5 savcı ile soruşturma kapsamında tutuklanan askeri personel hakkında görüştüğü kaydedildi.

ERSÖZ'ÜN EVİNDE DİNLEME KAYITLARI


Ankara'da dün gözaltına alınarak İstanbul'a götürülen emekli general Levent Ersöz'ün evinde, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün telefonlarının dinlendiğine ilişkin kayıtlar bulunduğu öne sürüldü.

Ersöz'ün evinde çok sayıda şifreli belge ve döküman ele geçirildi. Bunlar arasında eski Genelkurmay Başkanı Özkök'e ait telefon dinleme kayıtları bulundu. Ayrıca 2 adet krokinin de bulunduğu öğrenildi. Krokilerden yola çıkarak yeni kazı çalışmaları yapılabileceği belirtildi.

Öte yandan 'Ergenekon'' soruşturması kapsamında adliyeye gönderilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz mahkemeye sevk edildi.

Ersöz ile adliyeye sevk edilen Baran Kayral ise savcılıkça serbest bırakıldı.

LEVENT ERSÖZ, METRİS CEZAEVİ'NE KONULDU

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da bir hastanede yakalanan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Metris Cezaevi'ne götürülen Ersöz'ün avukatı Gülten Güven, tutuklama kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Erkenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında aranan ve Ankara'da bir hastanede sahte kimlikle yakalanan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, hakkında yakalama kararı bulunduğu ve yasa gereği yakalandıktan sonra 24 saat içerisinde mahkemeye çıkarılması gerektiği için savcılar tarafından sorgulanmadı. Ersöz, saat 16:00 sularında tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ersöz, dosyalarının hakim tarafından incelemesinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Hakim karşısındaki ifadesinin ardından nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Ersöz, Metris Cezaevi'ne konuldu.

Tutuklama kararının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ersöz'ün avukatı Gülten Güven, müvekkilinin gözaltına alınmasından tutuklama kararına kadar bir çok usulsüzlüğün yapıldığını ileri sürdü. Tutuklama kararının sağlam delillere dayanmadığını öne süren avukat Güven, tutuklama kararına itiraz edeceklerini söyledi. Gülten Güven, müvekkilinin yıllarca terörle mücadele ettiğini ve terör örgütlerinin ölüm listesinde ilk sırada bulunduğunu ifade etti. Tutuklama kararına tepki gösteren Güven, "Terörle mücadele etmiş birinin terör suçundan tutuklanması akla mantığa dayalı değil." şeklinde konuştu. Kararı Türk halkının vicdanına bıraktıklarını söyleyen Güven, bazı televizyon kanallarında çıkan ve Ersöz'ün evinde Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün dinlendiğini gösteren CD'ler bulunduğu yönündeki haberleri de yalanladı.

Ersöz, soruşturma kapsamında 1 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alınmak istenmiş ancak operasyondan bir gün önce kaçmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Ersöz, tedavi için gittiği Ankara'daki özel bir hastanede yakalanmıştı.