kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail gece de vurmaya devam etti

AJANSLAR
Giriş Saati : 11.01.2009 11:23
Güncelleme : 11.01.2009 19:23
Yeni Haber
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ikinci haftasında da bombardıman devam ediyor.



Gece boyunca devam eden saldırıların ardından aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı hastanelere kaldırıldı. İsrail'in pazar sabahı düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.


GÜN GÜN GAZZE KATLİAMI...

Öte yandan Gazze'de bir evde dün akşamki saldırılarda öldüğü düşünülen 10 kişinin cesedi bulundu.

GAZZE'DEN SICAK FOTOĞRAFLAR!...

SALDIRININ İLK GÜNLERİ- GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Filistin Acil Yardım Servisleri'ne göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 16.gününde ölü sayısı 854'e yükseldi. İsrail ise, Gazze'ye düzenlenen hava ve kara saldırılarında 550'den fazla Filistinli militanın öldürüldüğünü açıkladı.




OLMERT DÜNYAYA MEYDAN OKUDU

Dünya Gazze'ye düzenlediği kanlı saldırılarını durdurma çağrısı yaparken, İsrail yönetimi ise saldırıların devam edeceğini duyurdu. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hamas'a karşı çok büyük kazanımlar elde ettiklerini; ancak İsrail'in güneyine düzenlenen roket saldırılarını durdurmak için operasyonlara devam edeceklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı ateşkes kararına göndermede bulunan Olmert, kendi vatandaşlarını en iyi nasıl koruyacağına İsrail'den başkasının karar veremeyeceğini söyledi.

İsrail'de bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının başında konuşan Ehud Olmert, İsrail ordusunun şimdiye kadar Gazze'de birçok fedakarlık yaptığını savundu. İsrail Başbakanı, saldırıları şimdi durdurmanın, "görünürdeki başarı için gösterilen çabaları harcamak olacağını" öne sürdü.

Olmert, ülkesinin Gazze'de belirlediği amaçlarına yaklaştığını; ancak "daha fazla sabır, kararlılık ve çaba talep edildiğini" ifade etti.

İSRAİL HAMAS KOMUTANININ EVİNİ BOMBALADI


İsrail savaş uçakları dün gece Hamas'ın askeri kanadının komutanı Ahmed Cebri'nin evini bombaladı. Cebri'nin, evi bombalandığı sırada evde olup olmadığı bilinmiyor. Hamas liderleri, İsrail saldırılarının başladığı 27 Aralık'tan bu yana gizli yerlerde yaşıyor. İsrail ordusu, Cebri'nin evi de dahil dün gece 60 hedefin vurulduğunu bildirdi. Ordu, bu hedeflerin; Hamas'a ait 10 silah deposu, 10 silahlı adam, Gazze-Mısır arasındaki 9 tünel olduğunu açıkladı. Hamaslı direnişçiler de buna karşılık İsrail'e roket saldırıları gerçekleştirdi. Ber Şeva şehrine 2 Grad roketi düştü. Şehirde roket saldırılarından dolayı 2 haftadır okullar tatildi.

İSRAİL ORDUSU, GAZZE'NİN EN KALABALIK BÖLGESİNE YAKLAŞIYOR


Dünyanın tepkisine rağmen operasyonlarını sürdüren İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'nin içlerine doğru ilerleyerek bölgenin en kalabalık kesimine yaklaştı. Dün geceden itibaren gerçekleştirdiği saldırılarda 14 Hamas militanını ve 12 sivili öldürdü.

Filistinli sağlık kaynakları, Gazze sokaklarından İsrail askerleri ile Hamas militanları arasında yaşanan çatışmalarda 10 militanın öldüğünü açıkladı.

3 militanın da İsrail uçaklarının bombardımanı sonucu öldüğü kaydedildi.

İsrail tanklarının Beyt Lahiya'da açtığı ateş sonucu ise sığındıkları yerden duş almak için evine dönen bir adamla 5 kadını öldürdüğü bildirildi.

Nuseyrat bölgesinde de bir kadının İsrail ateşi sonucu öldüğü kaydedildi.

Görgü tanıkları Gazze'nin kuzeyinde aynı aileden dört kişinin İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini, Han Yunus kentinde de bir sivilin evinin önünde öldürüldüğünü söyledi.

İsrail ordusunun Gazze kentinin güneyindeki iki köye düzenlediği saldırıda ise bir kadının öldüğü ve 15 evin yandığı kaydedildi. Saldırıda en az 50 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

İsrail ordusu da silah deposu olarak kullanılan bir camiye, üç roket fırlatma yerine ve bir Hamas komutanının evinin vurulduğunu açıkladı.
Hamas'ın siyaslideri Halid Meşal, İsrail hava saldırılarını durdurmadığı müddetçe ateşkesi düşünmeyeceklerini açıkladı. Mısır'da bulunan bir Hamas heyeti, Kahire'nin ateşkes teklifini görüşüyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ateşkes çağrısını "pratik" bulmayan İsrail ise imzalanacak bir ateşkesin, İsrail'in güneyine roket saldırılarını ve Hamas'ın yeniden silahlanmasını durdurmasını istiyor. Pazartesi günü de İsrailli bir yetkilinin, görüşmelerde bulunmak üzere Kahire'ye gitmesi bekleniyor.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert de bugün kabine toplantısında yaptığı açıklamada Gazze'de hedeflerine yaklaştıklarını; ancak operasyonun süreceğini söyledi.

İsrail'in 27 Aralık'ta başlattığı saldırılarda ölü sayısı çoğu sivil 868'e yükseldi. İsrail tarafında ise 3'ü sivil 13 kişi öldü.

GAZZE'DE BASIN HEDEF ALINIYOR


Gazze'de çalışan Filistinli gazeteciler, son birkaç gündür basın mensuplarına ve basın mensuplarının toplu bulunduğu binaya yapılan saldırıları, Gazze'de yapılanlara karşı kendilerini "susturma" teşebbüsü olarak görüyor.

Geçen kasım ayından bu yana İsrail'in bölgeye yabancı gazetecilerin girmesine izin vermediğini hatırlatan gazeteciler, üst üste gelen saldırıları buna bağlıyor.

İsrail'in pilotsuz uçaklarından atılan bir füzeyle cuma günü Gazze kent merkezinde, yaklaşık 20 dolayında basın kuruluşunun toplu halde bulunduğu Cavhara binası çatısından vurulmuştu.

Olay sırasında yayın hazırlıkları yapılan binada bir gazeteci yaralanmıştı.

İran'ın Arapça yayın yapan televizyon kuruluşu El Alem ile yine İngilizce yayın yapan İranlı Press TV, hedefin kendilerini olduğunu iddia etmişti.

Press TV, uydu cihazları ile diğer malzemelerinin hasar gördüğünü de belirtmişti.

İsrail, daha önce de İran'ın El Alem muhabirini de "sansür" kurallarını çiğnediği gerekçesiyle tutuklamıştı. Televizyon için çalışan Kadir Şahin'in, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlattığı haberini, resmen açıklanmadan verdiği belirtilmişti.

İranlı gazeteciye ayrıca 70 bin şekel (yaklaşık 18 bin 500 dolar) tutarında para cezası da uygulandı.

Gazze'de El Alem TV için çalışan Ekrem Es-Satari, yerel Ma'an haber ajansına yaptığı açıklamada, olay yerlerinde yapılan saldırılar ile düzenlenen son füze saldırısı arasında bağlantı kurarak, "İsrailliler yaralıların bulunduğu yerlere, ilk olarak basın mensuplarının ve ambülans ekiplerinin gittiğini biliyor. Bölgeyi hedef aldıktan sonra, gazeteciler ve ambülanslar geldiğinde aynı yeri bir kez daha hedef alıyorlar" dedi.

Es-Satari, "Bence, görgü tanıklarını ortadan kaldırmaya uğraşıyorlar" diye konuştu.

Gazeteci ve insan hakları eylemcisi Natali Ebu Şakra ise İran'ın her iki televizyon kuruluşunun da haberlerinde İsrail'i ağır şekilde eleştirdiğini belirterek, "Bu, onlara 'ağzını kapatın' mesajıdır" dedi.

Gazze'de yerel radyo Elvan için çalışan gazeteci Ala Mürteci, Gazze'nin Zeytun mahallesindeki evinin bombalanmasından sonra, kaldırıldığı hastanede geçen cuma gecesi hayatını kaybetmiş, Filistin TV için çalışan İhab El-Wahidi de Tel El Hava'daki, evinin bombalanması sonucu, eşi ve annesi ile birlikte ölmüştü.

Bir başka gazeteci Semir Halife'nin yine Zeytun mahallesindeki evi bombardıman edildi, aile üyelerinin bombalamadan birkaç saat önce evin bodrum katına sığınmış olmaları nedeniyle mutlak bir ölümden kurtuldukları belirtildi. Sudan TV için çalışan Halife'nin de bombardıman sırasında evinde bulunduğu bildirildi.

Gazze'de BBC için çalışan Şuhdi El-Kasef ise bütün tehditlere rağmen, basın mensuplarının kameralarını ellerinden bırakmayacağını ve hedef olmalarına rağmen, sivillere karşı İsrail'in işlediği suçları göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Gazzeli gazeteciler, saldırılarda 3 basın mensubunun öldürülmesiyle ilgili uluslararası soruşturma açılmasını isterken, El Kuds TV yöneticisi İmad İl-İfranci de Gazzeli basın mensuplarının korunma garantisinin olmadığını düşündüğünü belirterek, "İsrail savaş makinelerinden sizi kimse koruyamaz. Kalemlerinizin susmasını, kameralarınızın kararmasını istiyor" diye konuştu.

Ed-Damir İnsan Hakları örgütü yöneticisi Halil Ebu Şamala da "İsrail, tüm kırmızı çizgileri çiğniyor" sözleriyle Filistinli olan her şeyi hedefleyen İsrail'in, gazeteci, sivil, çocuk, kadın veya militan ayrımı yapmadığını belirtti.