kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu..

11.01.2009
Facebook'a rakip: Twitter
Tüm dünyada 51 milyon üyesi olan sosyal paylaşım sitesi Facebook, Türkiye dahil dünyanın dört bir yanında bir internet fenomeni haline geldi. Ancak, 2006'da sessiz sedasız kurulan ve bugünlerde adından sıkça söz edilen Twitter isimli sitenin Facebook'un pabucunu dama atabileceği belirtiliyor. Tüm dünyada 6 milyon kullanıcıya ulaşan Twitter'ın üyeleri arasında ABD başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Barack Obama, popun yıldızı Britney Spears, yarış pistlerinin hızlı çocuğu Lewis Hamilton da var.

Soğuk havalar yine can aldı
Kötü hava şartları, Avrupa'da günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Polonya'da kişinin ölümünün ardından Almanya'nın Köln kentinde de evsiz bir Alman'ın eksi 12 derece soğuya dayanamayarak öldüğü bildirildi. Ölen Alman'ın ormanda yaptığı ahşap kulübede yaşadığını belirten çevre sakinleri, talihsiz adamın her gün gittiği markete gitmeyince durumu polise bildirdiklerini ifade etti. Öte yandan soğuklar "hızlı sürücülere" de yaradı. Alman polisinin, radarlar donduğu için hız kontrolü yapamadığı ifade edildi. AA

Küresel ısınma kıtlık getirecek
Amerikalı bilim adamları, küresel ısınma nedeniyle kıtlık uyarısında bulundu: "Tarih boyunca yiyecek sıkıntısı ortaya çıkınca insanlar başka yerlere gidip karnını doyurabildi. Ama gıda kaynaklarını gözden geçirmezsek, ilerde yiyecek bulunacak başka yerler olmayacak." Washington Üniversitesi'nden David Battisti, sadece sıcaklık artışının bile dünya tarımına olumsuz etkisinin devasa boyutlarda olacağını bildirdi. Araştırmacılara göre, tropikal bölgelerde artan sıcaklıklar yüzünden mısır ve pirinç gibi gıda maddeleri üretimi yüzde 40 azalacak.