kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yer yarıldı, 300 turist içine girdi

DIŞ HABERLER
11.01.2009
Kosta Rika'yı önceki gün vuran 6.2'lik deprem 15 can aldı. Bunu izleyen toprak kaymalarında ise, 300'ü turist pek çok kişi kayboldu..
Orta Amerika ülkelerinden Kosta Rika'da önceki gün yaşanan 6.2 şiddetindeki depremde yüzlerce kişinin kayıp olduğu belirtildi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamalarda merkez üssü başkent San Jose'nin 35 kilometre kuzeyindeki bir ulusal park olan depremde, 15 kişinin cesedi kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Ancak depremin ardından yaşanan şiddetli toprak kaymaları yüzlerce kişinin kaybolmasına ve bölgede gezi amaçlı bulunan 300 kadar turistin de bir otelde mahsur kalmasına neden oldu. Ölenler arasında 7 ve 11 yaşlarında iki çocuk da bulunuyor. Deprem ve ardından yaşanan toprak kaymalarında 400'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

ERDEK'DE SULAR ÇEKİLDİ
Deprem bölgesinde mahsur kalan turistlerin durumu ile ilgili bilgi veren acil kurtarma ekiplerinin sözcüsü Reinaldo Carbollo, "Turistlerin uyrukları ve isimleri hakkında bir bilgiye ulaşamadık. Varablanca kentindeki otele ulaşmaya çalışıyoruz. Yollar yarıklarla dolu" diye konuştu. ABD hükümeti de bölgeye yardım ekiplerini ve 4 helikopterini gönderdi. Deprem sonrası toplam 1200 kişinin mağdur duruma düştüğü ve geçici barınaklarda kaldığı da gelen bilgiler arasında. Bu arada, Balıkesir'in Erdek ilçesinde denizin 5 km.'lik sahil boyunca 30 metre ile 50 metre arasında çekilmesi tedirginliğe neden oldu. Suyun çekilmesi sonucu denizin içinde de kumdan adalar oluştu ve binlerce midye açıkta kaldı. Suyun çekilmesi nedeniyle vatandaşlar deprem korkusuna kapılırken, uzmanlar bunun depremle ilgisi olmadığını, bu durumun meteorolojik koşullara bağlı olarak her yıl gerçekleştiğini belirtti.