kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakana ölüme neden olmaktan tazminat davası

Giriş Saati : 11.01.2009 14:06
Güncelleme : 11.01.2009 19:22
Yeni Haber
Almanya'nın Thüringen Eyaleti Başbakanı Dieter Althaus hakkında, Avusturya'da 1 Ocakta kayak kayarken Slovakyalı bir turist kadınla çarpışarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle, kadının ailesi tarafından tazminat davası açıldı.

Ölen kadının ailesinin avukatı Alexander Rehrl, "Berliner Morgenpost" gazetesine yaptığı açıklamada, "Başbakanın, hiç kimseyi tehlikeye atmadan kayması gerekiyordu. Görünüşe bakılırsa böyle olmamış. Bu nedenle tazminat talebinde bulunuyoruz" dedi.

Gazetenin haberinde, Avusturya'daki Loeben Savcılığının da Althaus hakkında ihmalkarlık sonucunda ölüme sebebiyet vermekten suç duyurusunda bulunmayı düşündüğü belirtildi.

Avusturya Ceza Hukukuna göre böyle bir durumda Althaus hakkında dava açılmasının önlenemeyeceği ve bu suçun cezasının en fazla 1 yıl hapis olduğu kaydedildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, genel başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) olan Althaus'a mesaj göndererek, bir an önce sağlığına kavuşmasını dilediğini belirtti.

Thüringen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Birgit Diezel de geçirdiği kazaya rağmen eyalette ağustos ayında yapılacak eyalet meclisi seçimlerinde Althaus'u yeniden başbakan adayı göstereceklerini söyledi.

Avusturya'da geçirdiği kayak kazasında kendisi de ağır yaralanan Althaus, birkaç gün önce helikopterle Almanya'nın Jena kentindeki Üniversite Kliniği'ne nakledilmişti.