kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Emirlikler'den Gazze'ye 86 milyon dolar

CİHAN
Giriş Saati : 11.01.2009 11:14
Güncelleme : 11.01.2009 19:22
Yeni Haber
İsrail'in iki haftadır süren saldırıları karşısında zor günler geçiren Gazze halkına yardımcı olma amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'de başlatılan yardım kampanyasının ilk gününde 86 milyon dolar toplandı.

BAE vekil başbakanı ve aynı zamanda Emirlikler Kızılay başkanı Hamdan bin Zeyd El Nahyan, geçtiğimiz Cuma günü telefon hattı üzerinden başlatılan kampanyanın Şubat'ın ilk haftasına kadar devam edeceğini açıkladı. Kampanya gün boyunca tüm televizyon ve radyo kanallarından canlı olarak verildi.

Devlet Başkanı Halife bin Zeyd El Nahyan ve Başbakan Muhammed Bin Raşid El Maktum, İsrail saldırıları ardından evsiz kalan Gazze aileleri için 600'er ev yaptırma sözü verdi. İçişleri bakanı Seyf bin Zeyd ise 100 evin inşa masrafını karşılama sözü verdi.

NMC Hastanesi yaklaşık 400 bin dolarlık tibbi araç ve malzeme yardımı göndereceğini bildirdi.

İslam alimi Dr. Ahmed El Kubeysi, yayınladığı bir fetvada herkesi yardıma çağırdı ve kampanyaya herhangi bir yardımda bulunup bu miktarın zekattan düşülebileceğini söyledi.

ÖZEL İZİNLE PROTESTO

Ülkeyi oluşturan toplam yedi emirliğin dördünde önceki gün İçişleri Bakanlığı'nın izni ile düzenlenen İsrail karşıtı protesto gösterilerine 10 binin üzerinde kişi katıldı. Normalde sokak gösterilerinin yasak olduğu bu Körfez ülkesinde bakanlığın özel izin vermesi dikkat çekici bulundu.
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı ve geleneksel Filistin bayrağı ve kıyafetlerinin giyildiği Şarja emirliğindeki gösteride ise İsrail bayrağı yakıldı. Gazze'de ölen çocukların resimlerini de taşıyan göstericiler daha sonra olaysız dağıldı.