kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Gilad Şalit'e ne olduğu artık bizi ilgilendirmiyor"

Giriş Saati : 11.01.2009 14:14
Güncelleme : 11.01.2009 19:22
Yeni Haber
Hamas'ın önde gelen siyasi liderlerinden Musa Ebu Marzuk, kaçırıldıktan sonra 2,5 yıldır bölgede tutulan İsrailli asker Gilad Şalit'in durumunun artık Hamas'ı ilgilendirmediğini söyledi.

Ebu Marzuk, Arapça yayımlanan El Hayat gazetesine yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarda Şalit'in yaralandığına dair haberlerle ilgili soru üzerine, Şalit'in yaralanıp yaralanmadığının umurlarında olmadığını ifade etti. Ebu Marzuk, "Bilmiyorum. Artık onun durumuyla ilgilenmiyoruz. Yaralanmış olabilir veya olmayabilir. Konu artık bizi ilgilendirmiyor" diye konuştu.

Mısır basını, daha önce Hamaslı yetkililer tarafından da doğrulanan haberlerinde, İsrail operasyonunun başladığı günlerde Şalit'in yaralandığını iddia etmişti.

İsrail Savunma Bakanlığı üst düzey yetkilisi Amos Gilad, Ebu Marzuk'un İsrail basınına da yansıyan açıklamalarından sonra ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "Filistinliler psikolojik bir savaş yürütüyor. Yaptıkları tüm açıklamalarından etkilenmeye gerek yok" dedi.

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'den sonra ikinci sırada yer alan Musa Ebu Marzuk, Hamas'ın Gazze Şeridi'ne uluslararası güç yerleştirilmesi önerisini reddetmesiyle ilgili soru üzerine de şöyle konuştu:

"Direniş, bizim halkımızın savunmak için en iyi ve ilk güç. Uluslararası bir gücün halkı koruyacağını tekrar edip duranlar saçma sapan konuşuyorlar. Birleşmiş Milletler'in ve Kızılhaç'ın (Gazze'de) okullarını, kendi merkezlerini ve hatta araçlarını korumada ne durumda olduklarını gördük. Yani, bunlar Filistin halkını nasıl koruyabilecekler?"

Musa Ebu Marzuk, Filistin halkını en iyi yine kendisinin savunabileceğini ifade ederken, "Direnişle ilgili kararın BM'nin ellerinde olması kabul edilemez" diye konuştu.