kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İsrail Gazze'de amaçlarına yaklaşıyor"

Giriş Saati : 11.01.2009 13:02
Güncelleme : 11.01.2009 19:22
Yeni Haber
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı yürüttüğü harekatı daha ileriye götüreceğini belirterek, İsrail'in amaçlarına yaklaştığını söyledi.

Olmert, haftalık kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, İsrail'in bölgede kendisi için koyduğu hedeflere yaklaştığını belirtirken, "Güneydeki güvenlik gerçeğini değiştirmek ve vatandaşlarına huzuru getirmek için kararlılık, sabır ve cesaret gerektiğini" ifade etti.

Gazze'de hemen bir ateşkes sağlanmasına yönelik uluslararası çağrılara karşı, "Dünyada hiçbir ülke, bize ahlak dersi verenler dahil, bizim yaptığımız kadar kendilerini tutmayacaklardı" iddiasında bulunan Olmert, "Biz, her ülkenin kabul edeceği şeyleri İsrail'e geldiğinde kabul etmeyeceklerini, bunun kolay olmayacağını biliyorduk" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin, hemen ateşkes yapılması çağrısıyla ilgili karara da değinen Olmert, "Bizim çocuk yuvalarımıza, okullarımıza bombalar atanları vurup vurmayacağımız konusunda kimsenin bizimle ilgili bir karar almasına izin vermedik ve gelecekte de vermeyeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Savunma Bakanı Ehud Barak, toplantı öncesi "Bugün Dökme Kurşun operasyonunun 16. günündeyiz ve güneye huzur getirme yolundaki harekatımızı sürdüreceğiz" derken, İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden bir harekat sürdürdüğünü, aynı zamanda diplomatik yolların da araştırıldığını söyledi. Barak, askeri operasyonlarla diplomatik çabaların bir arada yürütülmesi konusunda herhangi bir çelişki bulunmadığını ifade etti.

İsrail Konut Bakanı Ze'ev Boim de kara harekatının Gazze içlerine doğru genişletilmesini ve "silah kaçakçılığı bölgesi" olarak nitelendirilen Filadelfi yolunun ele geçirilmesini istedi. Boim, bakanlar kuruluna, bu doğrultuda Güney Kuvvetleri Komutanı Yoav Galant tarafından yapılan tavsiyelerin kabul edilmesi çağrısında da bulundu.

Boim, "Eğer biz Hamas'ın askeri kanadını alaşağı etmezsek bundan sonra güç dengesini daha da değiştirecek uzun menzilli füzeler ve silahlarla karşı karşıya kalacağız" dedi.

İsrail İçişleri Bakanı Meir Şetrit de operasyonun amaçlarına ulaşmadan kesilmemesi görüşüne katıldı.

Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Eli Yişai de operasyonun genişletilerek sürdürülmesini savunan isimlerden. Yişai, bu savaşın bir gerilla ordusuna karşı verildiğini, zaman alacağını söylerken, tüm güçle operasyonun daha ileri götürülmesini ve hızlı bir sonuç alınmasını savundu.