kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Antalya'daki santralin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşiyle birlikte yaptı.

Aksa, enerji ihtiyacının %5'i için 1.1 milyar dolar yatıracak

05.01.2009
Aksa Enerji, Antalya'nın Selimiye köyünde inşaatına başladığı bin 150 megavatlık santral için 1.1 milyar dolar yatırım yapacak. Sağlanacak elektrik, ülke enerji üretiminin yüzde 5'ine denk geliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Aksa, enerji ihtiyacının %5'i için 1.1 milyar dolar yatıracak
Mimar Sinan'ın baş yapıtlarından, "ustalık eserim" dediği Edirne'deki Selimiye Cami'nden sonra Kazancı Holding kuruluşu Aksa Enerji de, "ustalık eserimiz" dediği enerji santralini Antalya'da Selimiye köyüne kurdu. Antalya ve çevresinin tüm elektrik ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip olduğu bildirilen 1150 MW'lık Doğalgaz Çevrim Santrali'nin 1'inci etabında üretim başladı. Aksa Enerji'den yapılan açıklamaya göre, diğer etapların da tamamlanmasının ardından, Türkiye'nin toplam enerji üretiminin yüzde 5'ine denk elektrik üretecek santralde, 450 kişi çalışacak.

'SELİMİYE USTALIK ESERİM'
Aksa Enerji, yurtiçi ve yurtdışında yaptığı elektrik santrallerinin 16'ncısını Antalya'da faaliyete geçirdi. Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacak 1 milyar 100 milyon dolarlık dev yatırımla ilgili olarak şunları söyledi: "Elektrik enerjisinin tüketilen yerde üretilmesi gerektiği prensibine son derece uygun olan bu proje, bölgeye sağladığı elektrik enerjisi ve istihdam dışında, bölgeden tedarik edeceği mal ve hizmetlerle Antalya ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Aksa Enerji olarak rüzgâr santralleri, hidroelektrik santralleri, termik santraller ve doğalgaz çevrim santralleri gibi pek çok önemli yatırıma imza attık. Selimiye köyündeki santral ise bizim ustalık eserimizdir. Tamamlandığında bizim olduğu kadar tüm ülkenin göz bebeği olmaya aday bir tesis olacak"
Haberin fotoğrafları