kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yargıtay'dan 35 bin baz istasyonuna sürgün kararı

OLCAY AYDİLEK - ANKARA
05.01.2009
Yargıtay, insan sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle baz istasyonlarının yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması kararı verdi. 35 bin baz istasyonunu ilgilendiren karara sektörden itiraz geldi..
Yargıtay, yönetmeliğe uygun olarak kurulmuş olsa da baz istasyonunun, uzun zaman içinde insan sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle yerleşim yerlerinden uzak bir yere taşınması gerektiğine karar verdi. İstasyonun olumsuz psikolojik etkisinden de söz edilen karar, 35 bin baz istasyonunu ilgilendirdiği için sektörden itiraz geldi. Ankara'da bir kişi, oturduğu caddede bulunan binadaki baz istasyonunun, "insan sağlığını olumsuz yönde etkileyeceği" iddiasıyla baz istasyonunun kaldırılması için Ankara 24'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Yerel mahkemenin ret kararının ardından davayı bozan Yargıtay Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, "baz istasyonunun yaydığı radyasyonun referans değerlerinin altında olsa bile meskûn alanlarda yarattığı radyasyondan dolayı, bu alanlarda uzun süreli radyasyona maruz kalacak insanların sağlığının olumsuz yönde etkileneceğine" karar verdi. Daire, baz istasyonunun yerleşim yerlerinden daha uzak ve uygun bir yere taşınmasının gerekli olduğuna hükmetti. Yerel mahkeme kararında direnirse son kararı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu verecek.

ÇÖPE ATMAK GEREKİR
Karara sektörden itiraz geldi. 35 bin dolayında cep telefonu baz istasyonu bulunduğunu belirten Telekomünikasyon Kurumu'nun eski üyesi Raşit Gülhan, bu durumda cep telefonlarının 'çöpe atılması' gerektiğini söyledi. MOBİSAD Başkanı Murat Dursun da sinyal gücü konusuna dikkat çekerek, "İstasyonlar kent dışına çıkarılırsa GSM teknolojisi kullanılamaz" dedi.