kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

05.01.2009
Ilısu'da kredi kesildi işçiler izne çıkarıldı
Ilısu Barajı inşaatında çalışan 564 işçiye, 2 ay ücretsiz izin verilmeye başlandı. Başbakan Erdoğan tarafından temeli atılan Ilısu Barajı Projesi'ne kredi veren Alman, Avusturya ve İsviçreli üç kuruluşun, "Türkiye'nin anlaşmanın 150 şartını yerine getirmediği" iddiasıyla kredi anlaşmasını 180 günlüğüne askıya almasının ardından, çalışmalar durma noktasına geldi.

Gazda bilmece: Sıkıntı var mı yok mu?
İngiliz gazetesi Times, Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz nedeniyle doğalgaz sevkıyatları aksayan altı Avrupa ülkesi arasında Türkiye'yi de saydı. Haberde, 6 ülkenin Ukrayna üzerinden gelen doğalgazda yüzde 5 ila 30'luk azalmalar rapor ettikleri kaydediliyor. BOTAŞ yetkililerine göre ise, Rusya'dan Batı Hattı'yla gelen gazda herhangi bir azalma ve sıkıntı söz konusu değil. Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkili de, Mavi Akım'dan gelen gaz miktarının 41 milyon metreküpe yükseltilmesiyle Rusya'dan gaz arzında herhangi bir sorun hissedilmediğini kaydetti.

'Sis dağılınca BOTAŞ MKEK özelleştirilebilir'
Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, önümüzdeki dönemde, BOTAŞ, MKEK, TKİ gibi kamu varlıklarının özelleştirilebileceğini belirterek, "Krizin etkileri, sisler dağıldıktan sonra, yeni kuruluşların özelleştirme portföyüne dahil edilmesi gündeme gelecek" dedi. Kilci, Lehman'ın iflası nedeniyle elektrik üretimi danışmanlık ihalesini şubatta yapacaklarını bildirdi.

Vergiyi ödemeyenin varlığına e-haciz

Vergi Daireleri Otomasyon Projesi'nin VEDOP) 3. aşamasının da devreye girmesiyle birlikte mayıs ayından itibaren vergiyle ilgili bütün işlemler elektronik ortamda yapılacak ve takip edilecek. Projeyle birlikte, vergi daireleri online çalışacak. Vergi, ceza ve gecikme zamları, elektronik ortamda tahsil edilecek. Vergi alacaklarının tahsili için elektronik ortamda gayrimenkul, otomobil ve diğer mal varlıklarına haciz (e-haciz) işlemi gerçekleştirilebilecek.

Otomotiv rekorla moral buldu
İhracatın lokomotifi konumundaki otomotiv sektörünün 2008 yılı ihracatı, son çeyrekteki sert düşüşe rağmen yüzde 14.3'lük artış ile 22 milyar 944 milyon dolara ulaştı. Sektörün 2007 yılı ihracatı, 20 milyar 59 milyon dolar seviyesindeydi. Uludağ İhracatçı Birlikleri verilerine göre, 2008'de ihracat kalemleri arasında 7.5 milyar dolar ile binek otomobil ilk sırada yer aldı.