kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Asker için yeşil ışık

06.01.2009
Gazze'de uluslararası güce Türkiye yeşil ışık yaktı. Dışişleri Bakanı Babacan "Böyle bir beklenti olursa kuşkusuz Türkiye bu sorumluluktan kaçmaz" dedi..
Gazze'de silah seslerinin susması için girişimlerini sürdüren Türkiye, ateşkes sonrasında bölgeye gönderilecek uluslararası gözlemciler gücünde görev almaya hazır olduğunu taraflara iletti. Dışişleri Bakanı Ali Babacan da dün ateşkesin sürdürülmesi için oluşturulacak uluslar arası güçte görev almaktan Türkiye'nin kaçınmayacağını söyledi. Babacan, "Olası çözümün uygulanabilmesi ancak uluslararası gözlem grubu ile olacağını düşünüyoruz. Türkiye'den böyle bir beklenti olursa kuşkusuz Türkiye bu sorumluluktan kaçınmaz" dedi.

BM KARARI İLE
Suriye Devlet Başkanı Başar Esad'ın talimatıyla Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, dün günübirlik ziyaret için Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından da kabul edilen El Muallim, "Türkiye'nin çabalarından dolayı çok mutluyuz ve tam görüş birliği içindeyiz" dedi. Babacan ise Muallim'le ortak basın toplantısında "Durum acil ve bu aciliyeti herkes görmeli" şeklinde konuştu. SABAH'a ulaşan bilgilere göre İsrail ve Hamas arasında oluşturulması planlanan güçte Türk askeri de görev yapacak. Ancak askerlerin görev tanımları, BM'den çıkacak karar ile belirlenecek. Böylece Türkiye ateşkesin korunması, sınır kapılarında güvenliğin ve geçişlerin sağlanması, ablukanın kaldırılarak Gazze'ye insani yardımın ulaştırılmasında görev üstlenecek.