kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

FT: Türkiye'nin altın ithalatı yüzde 28 düştü

Giriş Saati : 06.01.2009 15:21
Güncelleme : 06.01.2009 17:28
Yeni Haber
İsrail'in Gazze operasyonlarının petrol fiyatlarının yükselmesine yol açarken altın fiyatlarında yaşanan gerilemeye dikkat çekildi. Financial Times gazetesi, bu çerçevede dünyanın büyük mücevher üreticilerinden Türkiye'nin altın ithalatının 2008'de yüzde 28 düştüğüne işaret etti.

Ekonomi gazetesi Financial Times Gazze'de "Tırmanan şiddetin petrol fiyatlarını yukarıya ittiği"ni belirttiği haberinde petrol fiyatlarındaki yükselişine Nijerya'da militanlarca bomba konulan bir boru hattındaki patlamanın da katkıda bulunduğunu kaydetti.

Buna karşın, altın fiyatlarının düştüğüne işaret eden gazete, altının, doların değerlendirmesinden etkilendiğini belirtti.

Öte yandan İngiliz gazetesi, dünyanın en büyük mücevher piyasalarından ikisinde altın talebinin 2008 yılında düştüğünü dikkat çekerken "Hindistan, geçen yıl altın ithalatının yüzde 47'lik azalma ile 402 tona indiğini bildirirken Türkiye'nin ithalatı, 2008 yılında yüzde 28 düşerek 165.9 tona geriledi" diye yazdı.

Gazeteye konuşan UBS'nin metal stratejisti John Reade de, bu gelişmelerden kaygı duyduğunu belirterek, dolar zayıf olmayı sürdürmese altının, kar realizasyonuna kurban gidebileceği uyarısını yaptı. Reade, "Halen mücevherler için talep görmüyoruz ve altın paraları ve külçe altın alımları devam etse de bunun altın fiyatlarının yükselmesini sağlamak için yetersiz olabilir" dedi.

(ANKA)