kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tatilden dönen Blair, İsrail Başbakanı Olmert’le görüştü.

11 gün sonra ilk zirve

06.01.2009
Filistin ve İsrail'i "barıştırmak" için kurulan Ortadoğu Dörtlüsü'nden AB, ancak dün masaya oturdu. Temsilcisi Tony Blair İsrail'de, bakanlar ise Mısır'da çözüm aradı..
İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonunun 11'inci gününde ölü sayısı 550'yi, yaralı sayısı 3 bin 100'ü buldu. Dünya liderleri büyük sivil can kaybının yaşandığı operasyonla ilgili sessiz kalırken; AB dönem başkanı Çek Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg başkanlığındaki AB heyeti ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüştü.

MERKEL TELEFON ETTİ
Mısır'ın Şarm El Şeyh kentindeki görüşmeye Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, bir sonraki dönem başkanı İsveç'in Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile birlikte AB Dış Politika Şefi Javier Solana ve dış ilişkilerden sorumlu komisyon üyesi Benita Ferrero-Waldner de katıldı. Görüşmede Mısır'ın İsrail ve Hamas arasında bir ateşkes sağlamasına yönelik arabuluculuk durumunu ele alındı. Acil ateşkes çağrısında bulunuldu. Öte yandan Ortadoğu Dörtlüsü'nün temsilcisi Tony Blair de Batı Şeria'da Filistin lideri Mahmud Abbas, ardından da Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Ehud Olmert'le görüştü. Ve Ortadoğu Dörtlüsü'nün (ABD - AB - Rusya - BM) acil ateşkes isteğini iletti. Almanya Başbakanı Angela Merkel de Olmert ile telefonda görüşüp ateşkes çağrısı yaptı.
Haberin fotoğrafları