kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tuncay Güney

Güney, üç ayda dokuz kez girmiş

Veli SARIBOĞA/ Cevdet ÖZDEMİR
06.01.2009
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce Ergenekon davasına gönderilen yazıda Tuncay Güney'in 1 Aralık 2007 ile 1 Mart 2008 tarihleri arasında Türkiye'ye 9 kez giriş, 7 kez de çıkış yaptığı ifade edildi..
Ergenekon davasının İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tuncay Güney'in bu adla ve sahte kimliklerle 1 Aralık 2007 ile 1 Mart 2008 arasındaki Türkiye'ye yaptığı giriş-çıkış tarihlerini mahkemeye gönderdi. Yazıda, Tuncay Güney, Tuncay İpek, Daniel Levi, Alparslan Evrenosoğlu ad ve soyadına göre yapılan bilgisayar sorgulamasında, sınır kapılarından tespit edilen giriş ve çıkış kayıtlarının aynı şahsa ait olup olmadığının kesin olarak bilinemediği belirtildi. Toplam 9 giriş 7 çıkış görülen kayıtlara göre, Güney'in giriş çıkış yaptığı idida edilen isimler şöyle: Tuncay Güney ismine ait bu tarihler arasında Atatürk Havalimanı'ndan 3 giriş 3 çıkış kaydı bulunuyor.

DÖRT AYRI İSİM
Ancak kayıtlarda 3 ayrı Tuncay Güney görünüyor. Doğum tarihleri ve baba isimleri de farklı. Tuncay İpek'in ise Atatürk Havalimanı'ndan 14 Şubat 2008'de giriş, 20 Şubat 2008 tarihinde çıkış kaydı bulunuyor. Alpaslan Evrenesoğlu'nun ise Atatürk Havalimanı'ndan bu tarihler arasında 3 giriş, 2 çıkış kaydı bulunuyor. Daniel Levi'nin aynı tarihlerde, Antalya Havalimanı'ndan giriş ve çıkışı, Atatürk Havalimanı'ndan ise girişi gözüküyor. Ancak gönderilen bu kayıtlar, farklı doğum tarihli iki Daniel Levi'ye ait.

"EMİN GÜRSES'İ DÖVDÜLER"
Davanın dünkü duruşmasında ise sanıklardan Doç Dr. Ümit Sayın'ın çapraz sorgusu yapıldı. Sayın, bir dilekçesiyle ilgili soru üzerine dilekçenin yazıldığı zamanlarda Ertekin ile koğuştaki diğer sanıkların Gürses'e saldırdığını, Vedat Yenerer'in Gürses'in yüzüne tekme attığını söyledi. Ertekin ve Yenerer ise bunu yalanladı. Savunmasını yapan Doç. Dr. Emin Gürses de Hrant Dink cinayetini herkesin bildiğini söyleyerek "Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü olan ve şu an İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'te biliyordu. Hrant'ı devlet korumamıştır" dedi.

GÜNEY DİYE GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan Atatürk Havalimanı'na gelen Tuncay Güney'in kullandığı isimlerden biriyle benzerlik taşıyan Alparslan Evrenesoğlu adlı bir vatandaş gözaltına alındı. Evrenesoğlu'nun Almanya'da yaşayan gurbetçi bir vatandaş olduğun anlaşıldı.