kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
'Güneşi Gördüm' filminde başrolleri Mahsun Kırmızıgül, Altan Erkekli, Murat Ünalmış, Demet Evgar, Emre Kınay, Hande Subaşı ve Erol Demiröz oynuyor.

Başarıma 'tesadüf' diyenler şimdi utanacaklar!

MEHMET ÇALIŞKAN
05.01.2009
'Beyaz Melek' filmini vize sınavı, 'Güneşi Gördüm' filmini ise final sınavı olarak tanımlayan Mahsun Kırmızıgül ağır konuştu: Beklenen gün gelecekse çekilen acı kutsaldır! Şimdi zaman Beyaz Melek'teki yönetmenlik başarıma tesadüf diyenlerin utanacağı zamandır! ..
77 bin nüfuslu Kars, geçtiğimiz günlerde hem 'Deli Deli Olma' hem de 'Güneşi Gördüm' filmlerine ev sahipliği yaptı. Kaz, kaşar peyniri ve bal ile meşhur olan Kars'ın esnafı turistik açıdan ölü sezonda iki film ekibinde bulunan yaklaşık 150 kişinin yaptığı alışverişlerle küçük de olsa bir sevinç yaşadı.

Çekimleri tamamlandı
İkinci filmi 'Güneş'i Gördüm'ün daha çekimlerine başlarken yine çok konuşulan Mahsun Kırmızıgül; İsveç, Norveç, Danimarka, Bulgaristan ve İstanbul'daki sahneleri çektikten sonra filmini Kars'ta tamamladı. Film ekibinin en büyük sorunu Kars'taki soğuk hava oldu. Ekip gündüzleri -5/-10, geceleri ise -15/- 25 dereceye varan soğuk hava koşullarında çekimleri tamamladı. 'Güneşi Gördüm'ün 'Beyaz Melek'in çok üstünde bir film olacağını belirten Kırmızıgül, bu filmle birlikte 'Beyaz Melek'teki başarısına tesadüf diyenlerin utanacağını vurguluyor.

MAHSUN KIRMIZIGÜL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu film final olacak
Kırmızıgül, filmini; iki yıldır bilinçli bir şekilde kullanmadığı cevap hakkını kullanmasına zemin hazırlayacak bir yapım olarak yorumluyor ve ekliyor: "Beklenen gün gelecekse çekilen acı kutsaldır. Zaman 'Beyaz Melek'teki yönetmenlik başarıma 'tesadüf' diyenlerin utanacağı zamandır. Hem 'Beyaz Melek'teki hem de 'Güneşi Gördüm'de başarılı olmama büyük katkısı olan oyunculara ve teknik ekibe büyük bir teşekkür borçluyum. Ayrıca 'Beyaz Melek benim için vizeydi. 'Güneşi Gördüm' ise final."

Altı saatte anlattı
'Güneşi Gördüm' hikayesiyle olduğu kadar zengin oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Filmin tüm oyuncu kadrosu, filmde yer almalarının nedenini Kırmızıgül'ün anlattığı hikayeden çok etkilenmelerine bağlıyor. Oyuncuların, senaryoyu okumadan sözleşmeye imza attıkları söyleniyor. Filmin başrol oyuncularından Altan Erkekli, "Filmin süresi iki saat ama Mahsun filmi bana altı saatte anlattı" şeklinde konuşuyor.
Haberin fotoğrafları