kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İsrail'deki büyükelçimiz geri çekmelidir"

AA
Giriş Saati : 04.01.2009 20:03
Yeni Haber
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları nedeniyle hükümetin, İsrail'deki Türkiye Büyükelçisini derhal geri çekmesini ve Suriye ile İsrail arasındaki barış görüşmelerinden çekilmesini istedi.

Kurtulmuş, Saadet Partisi ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen ''Filistin'le Dayanışma Mitingi''nde yaptığı konuşmada, ''Dünyanın gözü önünde insanları yurtlarından edenlere, son iki yıldır Gazze'yi açık hapishaneye çevirerek insanları katledenlere, kendini gelişmiş zanneden ülkelerin yöneticilerine, koltuklarını korumak uğruna 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diyen bazı İslam ülkelerinin yöneticilerine yazıklar olsun'' diye konuştu.

Filistin'de çocukların niçin öldüğünü, Gazze'de anaların neden kocasız kaldığını, neden Gazze'nin böyle bir vahşetle karşı karşıya kaldığını ve AB ile İslam Konferansı Teşkilatı'nın nerede olduğunu soran Kurtulmuş, bu mitingin ardından Gazze'deki vahşete seyirci kalınamayacağını söyledi.

Şu anda olayları sadece televizyon ekranlarından izlediklerini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Türkiye, vazifesini cılız seslerle yerine getiremez. Filistin'in tapuları bizdeyse, kendi memleketimiz gibi sahip çıkmalıyız. Basit kınama sözleriyle değil. Türkiye'nin, Filistin topraklarının sahibi olarak konuşmasını ve icraat yapmasını istiyoruz. Hükümet, İsrail'deki büyükelçimizi derhal geri çekmelidir, Türkiye'deki üsleri kullanarak eğitim uçuşu yapan İsrail uçaklarına izin vermemelidir. Türkiye, Suriye ile İsrail arasındaki barış görüşmelerinden çekilmelidir. Yardım faaliyetlerine öncülük etmelidir. İsrail ile olan bütün askeri ihaleleri iptal ettiğini açıklamalıdır.''

Çağlayan'a gelemeyen eski başbakanlardan Necmettin Erbakan da miting alanına kurulan ekrandan canlı yayınlanan konuşmasıyla katılımcılara hitap etti.

Erbakan, Türkiye'nin dört bir yanından mitinge katılanların, Filistin'e ve insanlığa karşı en güzel görevi yerine getirdiklerini ifade ederek, Gazze'de yaşayanların bir an önce vahşetten kurtulmalarını diledi. Erbakan, ''Bu tarihi günde, Filistin'de yaşanan vahşete bakın, bir de tarihe bakın. Biz ve onlar arasındaki farkı görüyoruz. Bu diyarda İslam hakimiyeti olduğu sürece insanlar mesut şekilde bir arada yaşarlar. ABD, İsrail'i çok seviyorsa onlara Amerika'da bir eyalet versin. Orta Doğu'ya barış, Filistin'e kurtuluş diliyorum'' dedi.

MİTİNGDEN NOTLAR

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan mitingde, Gazze için beyaz barış güvercinleri uçuruldu.

İsrail'i protesto eden İngilizce ve Türkçe pankartların yer aldığı mitingde, bazı protestocuların da Gazze'de yaşamını yitiren bebekleri temsilen kundağa sarılı oyuncak bebekleri taşıdıkları görüldü. Miting alanında omuzlarda taşınan bir tabut da dikkati çekti.

Protestocular, miting sırasında ve sonrasında İsrail bayraklarını yakıp sloganlar atarak, Gazze'deki saldırıyı protesto ettiler.

Mitinge, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ile Yönetmen Gani Şavata da katıldı.