kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yaparız dediğimiz herşeyin fazlasını yaptık"

Giriş Saati : 04.01.2009 13:03
Güncelleme : 04.01.2009 20:03
Yeni Haber
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tokatlılar Dernekleri Ortak Platformu'nun (TOKAT -DER) yerel seçimlere yönelik çalışmalarını içeren toplantısına katıldı.

Eskiizmir Burcu Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya alkışlar ve tezahuratlar arasında giren Başkan Aziz Kocaoğlu, belediye başkanlığı görevinde kendisine kucak açan, destekleyen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın zor, zor olduğu kadar da onurlu bir iş olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "Gece gündüz çalıştık. İlkelerimizden taviz vermeden, namusumuzla, şerefimizle kentimize hizmet ettik. Kentin kalkınmasına, gelir düzeyinin yükselmesi ve vatandaşlarımızın iş bulmasına yönelik projeler demetiyle katkıda bulunmaya çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada, söylediğimiz, yaparız dediğimiz herşeyin fazlasını yapmış durumdayız. Bana destek veren, beni bugünlere taşıyan hemşehrilerimin başını önüne eğmediğim için gururluyum." diye konuştu.

İktisatçı olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: "Ekonomi, tüm dengelerin orkestra gibi birlikte düzenlenmesini gerektiriyor. Bir kenti 10 senede ayağa kaldırırsanız, ondan sonra tutamazsınız. 10 yılda geriye götürürseniz de 30 - 40 yıl toparlayamazsınız. Biz ileriye gidişi hızlandırmak için çaba gösteriyoruz. İzmirliler 2010 yılında bunu daha net görecekler; kentin istihdamı, gelir düzeyi artacak. Bütün samimiyetime söylüyorum; 5 yılda yaptıklarımızla 2009 yılından sonra İzmir'e altın çağını yaşatacağız."

İzmir'de 65 bin Tokatlı'nın yaşadığını ve bunun 12 binin Eskizmir'de oturduğunu belirten TOKAT-DER Genel Başkanı Sayim Tunçel ise 10 dernekten oluşan platformlarının yerel seçimlerde söz sahibi olması için bir araya geldiklerini kaydetti.

Tunçel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu "Gururumuz, onurumuz Başkan Kocaoğlu" sözleriyle övdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaooğlu, konuşmalarının ardından, toplantıya katılan vatandaşların ve muhtarların sorunlarını dinledi.

Başkan Kocaoğlu, Belediye'de taşeronun kaldırılmasına yönelik bir soruya "Gücümüz oranında, bunu sindire sindire, yasal çerçevede yapmaya çalışıyoruz. Bir iradeyi beyan ediyoruz. Hedefimiz taşeron firma çalıştırmamak. Ama bunu zaman içerisinde hayata geçireceğiz" şeklinde cevap verdi.

(CİHAN)