kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

2009 yılbaşına umutla girdik darısı hepimizin başına

02.01.2009
Zor ve tartışmalarla dolu bir yılı geride bırakan Türkiye, yeni yılı umut ve dileklerle karşıladı. Dar gelirliden zenginine, yaşlısından gencine herkes kendince eğlendi..
Yeni yıl yurtta da ilginç görüntülerle kutlandı. Diyarbakır'da yurtta kalan yaşları 4-17 yaş arasındaki çocuklar, Vali Hüseyin Avni Mutlu ile eşi ve Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'nın da katıldığı gecede, illüzyonist İsmail Torgay'ı izlediler. Boş sandığa yapılan Hokus Pokus'un ardından sandıkta çıkan bebek ve oyuncak arabalar çocuklara yeni yıl hediyesi olarak dağıtıldı. Antalya'da, çoğunluğunu avukatların oluşturduğu "Akdeniz Dostları Grubu", önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda yeni yılı denizde karşıladı. Aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu 16 kişi, yeni yıla 15 dakika kala denize girerek, "Tarihe gölge etmeyin yeter" pankartıyla, Ermenilerden özür kampanyasına tepki gösterdi.

RUSLARIN KEYFİ...
Kaş'ta da 4 Türk dalgıç ile Noel tatilini geçirmek üzere gelen 8 Alman dalgıç, yeni yılı, Kaş Limanı Fener dalış noktasında su altında karşıladı. Yeni yıla Palandöken Kayak Merkezi'nde giren yerli ve yabancı turistler, dondurucu soğuk havaya aldırış etmeden kar üzerinde dansöz oynatarak yeni yılı karşıladılar. Oryantal Emel ve dansöz Tuğçe, 2 bin 300 rakımlı Palandöken Dağı'nın karlı doruklarına davetliler için göbek attı ve yakılan ateşin etrafında dans etti. Soğuk hava karşısında ilk başlarda zorlandıklarını söyleyen oryantallerden Tuğçe, "Buz gibi bir havada karlar üzerinde dans etmek çılgınlık gibi gelebilir ama inanılmaz eğlenceli. İzleyicilerin coşkusunu gördükten sonra dondurucu soğuk umurumda bile olmadı" dedi. Oryantal Emel ise ''Dans ederken bir ara ayağım kaydı, ateşin üzerine düşecek gibi oldum. Çok üşüdüm ama bu benim işim. Kar üzerinde göbek atmam için yoğun istek gelince talebe cevap verdim''dedi. Rus, Ukrayna, Hollanda ve İranlı turistler yeni yıla kar altında yapılan meşaleli kayak gösterisi ve havai fişek gösterileriyle girdi. Yakılan dev ateşin etrafında çılgınca dans eden yerli ve yabancı turistler eğlencenin sınırlarını zorladı. Rus çiftler ve kızlar birbirlerine sarılıp öpüşürken, bir ara kendi aralarında en uzun öpüşen çift yarışması dahi yaptılar. Bir Rus genç kız, fotoğraf çektirme bahanesiyle kendisine sarılan gençlerin tacizine uğradı. Eğlence sıcak şarap eşliğinde sabaha kadar sürdü. Uludağ'da bazı vatandaşlar yeni yıla kayak yaparak girerken, bazıları da tamamen dolu olan otellerdeki eğlence programlarına katıldı. Rus turistler ise yeni yıla öpüşerek girdi. Otellerde yer bulamayanlar da kar varillerde ateş yakıp alkol alarak yeni yıla girdi. .

BODRUM YAZ GİBİ...
Abant'ta da oteller dolarken, Büyük Abant Oteli'nde sahne alan dansöz -8 derecede kar üzerinde bir süre dans etti. Bodrum'da vatandaşlar yeni yıla, belediyenin Barış Meydanı'nda düzenlediği havai fişek gösterisi eşliğinde girdi. Barlar sokağı da yaz günlerini aratmadı. Yazın sıcaklığın 45 dereceye kadar yükseldiği, kışın, sıfırın altını çok az gören Adana, yılbaşı gecesini -7 derecede geçirdi. Dar gelirli bazı vatandaşlar ise yeni yıla ucuz ekmek kuyruğunda girdi. İzmirliler yeni yıla Cumhuriyet Meydanı'nda sanatçı Emre Aydın'la girdi. Samsunlular, Karadeniz bölgesinin birçok yerinde olduğu gibi yeni yılı, evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden havaya ateş ederek karşıladı. Edirne'de belediye tarafından Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen ve yerel sanatçıların sahne aldığı gecede 10 bin kişi havai fişek gösterileriyle yeni yılı karşıladı. Şanlıurfa Yıldız Sarayı Konukevi'nde düzenlenen sıra gecesinde mahalli sanatçı Hüseyin Karakuş'un söylediği türküler eşiğinde çiğ köfte yiyen konuklar, yeni yılı halay çekerek karşıladı. Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistler, kayalardan oyma yeraltı eğlence merkezlerinde düzenlenen yılbaşı programlarına, fasıl eşliğinde çifte telli oynayarak girdi.

Hüseyin KAÇAR - Sinan AYDIN - Cengiz ALTAY - Sırrıberk ARSLAN - Murat SAVAŞ - Mehmet YILDIZ - Mehmet YILDIRIM - Şaban YILMAZ - Recai KÖMÜR / SABAH
Haberin fotoğrafları