kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tehlike ve fırsatlar yılı..

Cüneyt Ağabey (Enis Koryürek) 2002 yılına girerken dostlarına bu mesajı yollamıştı. 2009'a girerken dünyanın ve ülkemizin durumu farklı değil. Yeni yılınızı kutlarken Cüneyt Ağabey'i de anmak istedim.
Hıncal Uluç
Dünyanın bugünkü, nerelere gittiği bilinmeyen yuvarlanması ve Türkiye'nin içinde bulunduğu sosyal kargaşa, işlemeyen siyasal yapı ve adeta dibe vuran ekonomik kaos gerçek bir kriz ortamını gözler önüne sermekte.
Yüz binlerce yıl, doğanın değişen koşulları ve kendi yarattığı sorunlarını çözmede başarılı olan insanoğlu, kendi bulacağı çözüm yolları ile bugünün zorluklarından da kurtulmayı becerecektir.
Baştakiler tarafından horlanmasına ve etrafı tarafından hortumlanmasına rağmen, Türk Toplumu olarak, en kısa sürede; başımızın dik, gönlümüzün ferah, yüzümüzün mutlu ve gözlerimizin umut dolu olacağı günlerin eşiğindeyiz.
Yeter ki; deneyimli, birikimli ve akıllı Çinli'nin fırçasından dökülen "Fırsat" kavramını "Tehlike" sözcüğünden ayırmasını bilelim.
Yeter ki, yaşadığımız gün içinde, dünün acı ve tatlı deneyimlerinden faydalanırken, birikimlerimizi unutmadan ve başkalarından ders alarak, pırıl pırıl bir yarına sahip olmak amacı ile hayallerimize sahip olmak için tüm imkan ve yeteneklerimizi yerinde, yeterince ve zamanında kullanalım.

Kriz Çince'de
iki kavramdan oluşur.
Bunlardan biri,
uçurumun ucundaki adamı
gösteren bir çizimle,
"Tehlike" anlamını ifade eden ederken
Diğeri ise "Fırsat" anlamını simgeleştir.
2009 yılına ait şikâyet ve kötümserlikle değil, umut, coşku ve iyimserlikle girelim. Tüm bilgi, beklenti ve hatta alışkanlıklarımızın dahi değiştiği bu dünyada, bizlerin de değişmesi gerektiğini akıldan çıkarmayalım.
Herkese bir defalık verilen bu yaşam fırsatını mutlu olarak sürdürmek istemez misiniz?
2009 yılınız, yaşadığınız diğer yıllardan daha iyi olsun.
2009; mutlu olmasını bilmeyenler için bir başlangıç, mutlu olabilen talihli ve akıllı insanlar için de yeni bir dönem olsun.
"Fırsat" bu fırsattır. Ve sizindir. Kaçırmayın.