kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti'de kritik ilçelerin kritik adayları

AK Parti, Ankara'da kimi başkan yapacağı konusunda sıkıntılı bir süreç yaşıyor.
İzmir, Diyarbakır ve Mersin adayları da hâlâ belli değil.
Bu açıdan en rahat il şimdilik İstanbul...
Ancak İstanbul'da da ilçeler pek rahat değil.
Hangi ilçe devam edecek, hangisi değişecek kimse bilmiyor. Kamuoyu ve teamül yoklamalarına rağmen en güçlü başkanlar bile ne olacağından emin değil.
Kimi, parti yönetiminin aday sayısı artsın parti biraz daha para kazansın diye düşündüğünü söylüyor ama aday adayları da artık beklemekten usandı.
Özellikle de İstanbul'un kritik ilçelerinde AK Parti'nin nasıl bir aday politikası izleyeceği merakla bekleniyor.
"Kritik ilçe" tespiti aslında AK Partililere ait.
Peki, o ilçelerde durum ne?
İlk sırada İstanbul'un yeni ilçeleri var.
Çekmeköy... CHP'nin güçlü göründüğü bu ilçede AK Parti'de iki aday öne çıkıyor. Ahmet Poyraz ve Okan Erhan Oflaz ... Poyraz örgütten geliyor. Oflaz ise belediyeci kökenli... Oflaz'ın Çekmeköy'ün imar planlarının yapılmasında ciddi katkısı var.
Sancaktepe... Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan'ın birleşmesinden oluşan Sancaktepe'de 15'i aşkın aday adayı var. Burada özellikle iki ilçenin mevcut belediye başkanları Yusuf Büyük ve Kemal Ayyıldız
da aday.
Öne çıkan isim ise Aydın Bozkuş . Bürokrasiden gelen Bozkuş, bölgede geniş bir tabana sahip ve sevilen bir isim.
Beykoz ... Beykoz'da yeni bir ismin aday yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Şu ana kadar Eski Beltur Genel Müdürü Süleyman Taygar 'ın da aralarında bulunduğu 8 aday adayı var.
İki isim öne çıkıyor; Mevlut Karataş ve Osman Şimşek . Eski Çavuşbaşı Belediye Başkanı Şimşek bölge insanı tarafından çok seviliyor, Karataş ise belediyecilik vizyonu açısından göz dolduran bir isim.
Pendik... Pendik önemli çünkü Erol Kaya 'dan sonra orayı kimin dolduracağı merak ediliyor. Yeni isimlerden Fatih Şener iddialı görünüyor. Sürpriz isim ise KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım .
Adalar... Nüfusu az olmasına rağmen hem AK Parti içinde, hem de AK Parti CHP arasında çekişmeli bir seçim yaşanacak. AK Parti'den 8 kişi adaylık başvurusunda bulunmuş. Mevcut Belediye Başkanı Coşkun Özden, Süleyman Faruk Göncüoğlu ve Münevver Durmuş öne çıkan isimler...
Sultangazi... CHP'nin çarşaf açılımıyla dikkatleri çeken Sultangazi'de AK Parti güçlü görünüyor. Yaklaşık 20 aday adayının başvurduğu Sultangazi'de öne çıkan isimler Cahit Altınay ve Ahmet Selamet ... Altınay teşkilatta, Selamet ise belediyecilik çevresinde sevilen isimler...
Eyüp... Üç dönemi tamamlayan ilçelerden Eyüp'te mevcut başkan Ahmet Genç 'in gideceği konusunda herkes hemfikir... Ama yine de aday adayı. İstanbul'un bu önemli ilçesinde daha şimdiden çalışan
Selim Bilmen ve geçen dönemden söz verilen Deniz Köken isimleri öne çıkıyor. Ama sürpriz isim İsmail Kavuncu 'ya da dikkat çekmek gerekiyor.
Birkaç gün önce İstanbul AK Parti'ye aday başvurularında azlığa dikkat çekince üç ilçeye hiç başvuru olmaması gözlerden kaçtı. Bugün son gün olduğu için belki başvurmuşlar ama son haftaya kadar Küçükçekmece, Esenyurt ve Bahçelievler'e hiç başvuran yoktu. Anlaşılan o bölgelerdeki mevcut başkanların yeri çok garantili.

Topbaş'ın sürpriz görüşmesi
Son bir not; İstanbul Büyükşehir Belediyesi kulislerinden...
Son birkaç gündür Büyükşehir belediye kulisleri ilginç bir görüşmeyle çalkalanıyor. Denilenlere göre adaylığı kesinleşen başkan
Kadir Topbaş, birkaç gün önce selefi yani eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna 'nın genel sekreter yardımcısı Altan Raşit Civan 'la bir araya geldi.
Belediye çevresinin sürpriz olarak nitelediği bu görüşmenin, belediyenin yeniden yapılanmasına yönelik bir hazırlık olduğu konuşuluyor.