kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE PROTESTO İsrail’in saldırılarını kınama gösterileri dalga dalga büyüyor. Üniversiteler, işçiler, memurlar, sivil toplum örgütleri ayakta. Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği’ne yumurta atıldı.

Erdoğan, barış turuna çıkıyor

Bülent AYDEMİR / ANKARA
29.12.2008
Başbakan Erdoğan yarın Suriye, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan'ı kapsayan iki günlük geziye çıkacak. Yeni yılın ilk gününde Erdoğan barış için girişimde bulunacak..
Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze şeridini bombalamasının ardından yeni yılda "barışa" uçuyor. Erdoğan, yarın Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır'ı kapsayan iki günlük bir geziye çıkıyor. Erdoğan, yeni yılın ilk gününde barış için çaba harcayarak aynı zamanda tüm dünyaya önemli bir mesaj vermiş olacak. İsrail'in Gazze şeridine yönelik operasyonu ve çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesinin ardından, harekâtı sert dille eleştiren Erdoğan, yeni yıl programını değiştirdi. Erdoğan, bazı bakanları ve danışmanlarını da yanına alarak yarın bir Ortadoğu turuna çıkıyor. Başbakan Erdoğan, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır'ı ziyaret edecek. İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonunun durdurulması ve ablukanın kaldırılması için bölge ülkeleri nezdinde girişimde bulunacak. Erdoğan'ın temaslarını tamamladıktan sonra Perşembe günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. Tüm dünyada yeni yıl kutlanırken Başbakan Erdoğan, yeni yılı Ortadoğu' da barış çabalarına katkı sağlamak üzere çalışarak geçirecek.

BAKANLAR KURULU
Öte yandan dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Ortadoğu'daki son gelişmeler ele alındı. Hükümet Sözcüsü ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek "Türkiye bölgede barışın ve huzurun tesisi bakımından elinden gelen çabayı göstermiştir. Ancak son gelişmeler bu yöndeki çabalara, gayretlere sekte vurmuştur" dedi. Türkiye, Gazze halkına başta ilaç ve gıda olmak üzere insani yardım malzemelerini ulaştırmaya çalışıyor ancak yaralıların Türkiye'ye getirilmesi konusunda güçlük yaşanıyor" dedi.