kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ÇAPRAZ SORGUYA ALINDI Sanık Semih Tufan Gülaltay, başka davadan tutuklu bulunuyor.

Gülaltay'dan Güney'e 'efemine' yakıştırması

Veli SARIBOĞA / SABAH
29.12.2008
Ergenekon davasında çapraz sorgusu yapılan Gülaltay, Tuncay Güney'in kendini binbaşı olarak tanıtarak savcıdan izinle Yozgat Cezaevi'nde ziyaretine geldiğini söyledi..
Ergenekon davasının 34'üncü duruşmasında başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay'ın çapraz sorgusu yapıldı. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorusu üzerine Gülaltay, Tuncay Güney'in Yozgat Cezaevi'ne binbaşı sıfatıyla Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan özel izin alarak geldiğini belirterek, "Baktım 25-26 yaşlarında, binbaşı olacak yaşta değildi. Devre arkadaşlarını sordum. Kimleri tanıdığını sorunca çuvalladı. Özel harpçı, özel kuvvetlerden olduğunu söyledi. Veli Küçük'ün gönderdiğini söyledi. Parmakları manikürlüydü. Hiçbir özel harpçının parmağı manikürlü olmaz. Biraz da efemine idi. Biraz sert konuştum, gitti" dedi.

EYMÜR'E ŞOK SUÇLAMA
Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile de 1996'da istihbaratçıların ve siyasetçilerin bulunduğu bir ortamda tanıştığını anlatan Gülaltay, "O dönemde Mahmut Yıldırım hakkında bir arama kararı yoktu. Kendisini 'Yeşil' gibi kod ismiyle değil, Mahmut Yıldırım olarak tanıdım. Benimle buluşmak için Ankara'dan İstanbul'a gelmek için yola çıktığında ortadan kayboldu. Ailesi ya da başka birisi ondan bir daha haber alamadı" dedi. Gülaltay, Mehmet Eymür ve ekibinin dünyada var olan küresel örgütün Türkiye'deki beyin takımı olduğunu iddia etti ve Eymür ile ters düşen herkesin öldürüldüğünü ileri sürdü.