kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Astsubay ile PKK'lı aynı çetede buluştu

26.12.2008
İstanbul'da polis, aralarında PKK militanları ile aktif görevde olan bir astsubayın da bulunduğu hırsızlık çetesini çökertti. 27 kişi tutuklandı..
Fatih'te vatandaşların şikâyeti üzerine araştırma başlatan polis ekipleri, Fatih bölgesindeki esnafı haraca bağlayan çeteyi tespit etti. Çete üyelerini belirleyen polis, 12 ayrı ilçede 47 adrese eşzamanlı ve helikopter destekli operasyon yaptı. Operasyonda, biri kadın 50 kişi gözaltına alındı.

10 KİLO UYUŞTURUCU
Aramalarda ise 10 tabanca, 5 pompalı tüfek, 10 kilogram uyuşturucu madde, 5 adet PKK terör örgütü kamplarında çekilmiş fotoğraf, 25 bin YTL, 7 laptop, 53 adet çeşitli elektronik malzeme ve hırsızlık yapmakta, kapı açmakta kullanılan malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslardan 23'ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 27'si hakkında ise suç işlemek için örgüt kurmak, hırsızlık, adam öldürmek, haraç almak, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı. Çete lideri ile astsubayın da aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

KARAYILAN'IN KORUMASI
Çete lideri İdris Aktaş'ın operasyonda hemşerisi olan ve Hasdal'da askeri birlikte görevli astsubay S.D. ile birlikte yakalandığı öğrenildi. Astsubayın Aktaş'ın korumalığını da yaptığı öğrenildi. Aktaş ile astsubayın birlikte kaldığı Fulya'daki kiralık evin, astsubayın üzerine kiralandığı ortaya çıktı. Çetenin PKK'ya maddi destek sağladığı da öne sürüldü. Çetede, PKK'nın bir dönem dağ kadrosunda militan olan ve Murat Karayılan'ın da korumalığını yapan S.Ü.'nün de bulunduğu kaydedildi.