kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
DİYARBAKIR TEMKİNLİ: Daha önce TRT 3’de farklı lehçelerde yayın yapan kanalın içeriğinin dolu olmaması nedeniyle Diyarbakırlılar yeni kanala temkinli yaklaşıyor. Şırnak, Batman ve Siirt’te de izlenen yayını değerlendiren vatandaşlar, Kürtçe kanalın geç de olsa olumlu bir adım olduğunu belirttiler. Hüseyin KAÇAR

DTP'den Kürtçe TV yorumu: Tabuyu yıktı, acıları hatırlattı

Hazal ATEŞ/ANKARA
26.12.2008
Türkiye, askeri darbelerle birlikte Kürtçe müziğin yasaklı olduğu yıllara meydan okuyarak, TRT aracılığıyla bir tabuyu daha yıktı. Bu dönemde sürgüne giden Ayşe Şan, Şivan Perver gibi Kürt sanatçıların yasaklı şarkılarının yer aldığı ilk test yayınında, davalara konu olan "w, x, şapkalı e ve u" harfleri de altyazılar da kullanıldı. 1 Ocak'ta resmi açılışı yapılacak olan TRT-6'nın test yayınını izleyen DTP'lilerden ise ilginç yorumlar geldi. DTP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan yayını şu sözlerle yorumladı: "Yayında Ayşe Şan'ın şarkıları çaldı. Nisan ayında onun mezarını yaptıran vatandaşa 15 ay hapis cezası verildi. Şivan Perver'in, Mehmedo parçasını duyunca, Diyarbakır'da bunu yayınlayan özel televizyonun kapatılmasını, Rojini dinlerken bir şiir okuduğu için tutuklanmasını, Ahmet Kaya'nın, 'Kürtçe klip yapacağım' dediği için yurtdışına gitmek zorunda bırakıldığını anımsadım. İçim acıdı. Her şeye rağmen bir tabu yıkıldı."

MHP'Lİ VURAL: İZLENMEZ
DTP Hakkâri milletvekili Hamit Geylani "Dileriz ki bu kanal aracılığıyla 30 yıldır yaşanan şiddet, savaş histerisi sona erer" derken DTP Siirt milletvekili Osman Özçelik "Kürdistan TV, Roj TV'deki sanatçılar bu kanalda da çıkabilmeli" önerisini getirdi. AK Parti Diyarbakır milletvekili Abdurahman Kurt yayını "Bölgeden gelen tepkiler oldukça olumlu" sözleri ile yorumladı. AK Parti Hakkâri milletvekili Abdulmutalip Özbek'un tepkisi "Şivan Perver türküleri çaldı ne oldu? Türküler ülke bölmez" şeklinde oldu. MHP'li Oktay Vural ise "Yayını izlemedim. TRT'nin Türkçe yayınlarını izleyen var mı ki Kürtçe yayınları izlensin" dedi.