kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO)

Yeni yıla 'klasik' girmeyin!

20.12.2008
İstanbul, Ankara ve İzmir'in yeni yıl özel konserleri peş peşe geldi. İzmir Devlet Senfoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın yanı sıra, sürpriz konserler de var..
Yeni yıla girmeye sayılı günler kala, irili ufaklı klasik müzik orkestraları ve korolar da, peş peşe gelen özel yeni yıl konserlerine hazırlanıyor. Bunlar arasında, diplomasi ve tıp dünyasının tanınmış isimlerinden oluşan Koral Korosu'nun bugün saat 15.30'da vereceği konser dikkat çekiyor. İstanbul Teşvikiye'deki Medica Tıp Merkezi'nde gerçekleşecek konserde, değişik uluslardan, aralarında CEO'lar ve diplomatların olduğu 14 kişilik korist ekibi, Şef Gülsen Yavuzkal idaresi ve piyanist Hande Yusumut eşliğinde Noel şarkıları söyleyecek. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ise, 24 Aralık'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 25 Aralık'ta ise Lütfi Kırdar Konser Salonu'nda bir Yeni Yılı Karşılama Konseri verecek. Orkestra konserde Amerikalı besteci George Gershwin ve Avustralyalı besteci Johann Strauss Jr.'ın eserlerini sunacak. Şef Gürer Aykal'ın yöneteceği konsere, son yıllarda Fransa'nın yetiştirdiği en önemli piyanistlerden biri olan Cedric Tiberghien ve dünyanın önde gelen sopranolarından sayılan Indra Thomas solist olarak katılacak. Yeni yıl özel konserlerinin bir diğeri de, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından 25 ve 26 Aralık'ta Ankara'da yapılacak. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin (İZDOB) Orkestra Şefi ve Genel Müzik Direktörü Tulio Gagliardo Varas önderliğindeki yeni yıl konseri programına, soprano Elmira Veda ve tenor Emil Ivanov eşlik edecek. Öte yandan, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ise, 27 Aralık akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde soprano Nina Bernsteiner ve tenor Gernot Heinrich ile Şef İbrahim Yazıcı eşliğinde, Viyana Gecesi temasıyla özel bir program düzenleyecek.

STRAUSS ENSEMBLE GELİYOR
2009'u karşılama konserlerinin bir diğeri ise, 25 Aralık'ta Johann Strauss Ensemble tarafından İstanbul Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek. Konserde J. Strauss, Millöcker ve F. Lehar'dan eserler seslendirilecek. Bu zincire ek olarak, yeni yıla İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası da (İDSO) özel bir konserle girecek. 2 Ocak'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde Şef Alexander Rahbari yönetimindeki konserde, solistler Renate Pitscheider, Dietmar Kerschbaum operetlerden seçmeler sunacak.
Haberin fotoğrafları