kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tagreed Darghouth

Feministler bu işe kızacak

Adalet Cingöz
20.12.2008
Hollanda Konsolosluğu'nun Çokkültürlülük Ödülleri töreni, garajistanbul'u kuran Övül ve Mustafa Avkıran'ın takdimi sırasında bir ayıba sahne oldu..
Hollanda Konsolosluğu'nun kültürel resepsiyonundaydım. Konsolos Onno Kervers çok kültürlülük ödülleri verdi. Ödülü alanların arasında Vasıf Kortun, garajistanbul'dan Mustafa Avkıran, Özalp Birol, Nuri Çolakoğlu ve Oya Eczacıbaşı olmasına rağmen, Oya Hanım'ın ödülünü Levent Çalıkoğlu, Vasıf Kortun'un ödülünü ise asistanlarından biri aldı. Her ne kadar çokkültürlülük ödülleri verilse de, gecede 'feminizm' adına da vahim bir durum yaşandı. Avkıran'ın ödülünü eşi Övül Avkıran aldı almasına da, sahneye sadece Mustafa Avkıran'ın eşi olarak davet edildi. Oysa iyi bir eş olmanın ötesinde, kendisi en az onun kadar önemli bir tiyatro sanatçısı ve aynı zamanda garajistanbul'un kurucularından. Vasıf Kortun ise, ödül töreninin gerçekleştiği sırada Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nin geleceği ile ilgili çok önemli bir toplantıdaydı. Öğrendiğim kadarıyla mimar Han Tümertekin ve ekibi Şubat 2010'da projeyi bitireceklermiş. Kurum şimdiden çok iddialı, Türkiye'de bir ilk olacak gibi görünüyor. Osman Dinç'in Galeri Nev'deki sergi açılışında, gazetemiz köşe yazarı Hasan Bülent Kahraman da vardı. Kahraman'ı sıkıntılı gördüm doğrusu. Ünlü düşünce adamı bir seminerlerine gelen ev hanımlarından, bir de propagandist epostalardan fena halde bunalmış. Bundan sonra vereceği seminerlere -ki Akbank'da önümüzdeki günlerde olacak- öğrenci olmayan giremeyecekmiş. Böylelikle kendi deyişiyle 'ekşili köfte' yapıp seminere gelenlere son. Açılış gecesi Yakup'la Asmalı Cavit arasında mekik dokudum. Yakup'da da masalar arasında gidip geldim.

ASMALIMESCİT 'FULL'
Osman Dinç ve Haldun Dostoğlu'nun masasında ciğer, Ömer Uluç, İstanbul'da yaşayan şair John Ash ve Noel tatili için New York'tan gelen misafirleri, ünlü Soholu ressam Stephanie Rose'un masasında ise istavrit yedim. Tam karşı lokanta Asmalı Cavit'te ise, Rene Block ve Cengiz Çekil yemekteydi. Çekil kendini 1968 kuşağı olarak tanımlarken, Block kendini 1966 kuşağı olarak tanımladı. İkisinin arasındaki fark üzerine düşünürken, kendimi Urban'da buldum. Renata Papsch'ın veda partisine gelenlerle tıklım tıklımdı mekân. Bu kadar kısa zamanda bu kadar çok dost edinmiş, şaşırdım. Bütün kültür emekçileri, Vasıf Kortun da dahil olmak üzere oradaydı. Renata'ya İskenderiye'deki yeni görevinde başarılar diliyorum. Erkek arkadaşı Bilgi Üniversitesi'nin en bilgili karakterlerinden Serdar Katipoğlu'na da şimdiden Allah kavuştursun diyorum. Son olarak, size Kasa Galeri'deki Boş Laf sergisine gitmenizi salık veriyorum. Tagreed Darghouth'un pentürlerine dikkatinizi çekiyorum. Olağanüstü iyiler, çok çok çok beğendim. Pentür severlere duyurulur. Aslında sadece Türkiye'den çağdaş sanat toplamanın değil, aynı zamanda Ortadoğulu komşulardan da sanat almanın tam zamanı. Nahit Kabakçı dışında böyle bir koleksiyonerimiz var mı, doğrusu merak ediyorum. Hem Balkan hem de Ortadoğu ülkerinden iş toplayan bir çeşit Post-Osmanlı duygusuyla hareket etmenin vakti gelip de geçiyor!